Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_ Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová Datum, období kdy byl vytvořen: Název práce: Nadzemní části rostlin – Tvary listů – prezentace Předmět, pro který je VM určen: Člověk a jeho svět Ročník, pro který je VM určen: Třetí Časová dotace: 1 hodina Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: Živá příroda, Nadzemní části rostlin, Tvary listů Metodický list, anotace- výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: Prezentace je určena jako pokračující materiál ke kapitole Živá příroda. Učitel má připravený výklad, žáci mohou doplňovat svými znalostmi a zkušenostmi. Pomůcky: prezentace

2 TVARY LISTŮ

3 TVARY LISTŮ Tvary listů jsou různorodé, listy mají tvar jehlice, kopí nebo talíře. Většina listů se skládá ze 2 částí: čepele a řapíku. řapík čepel

4 TVARY LISTŮ Listy, které mají čepel z jedné části, nazýváme jednoduché.

5 TVARY LISTŮ Jednoduché listy:

6 TVARY LISTŮ Listy, které mají čepel složenou z několika listů, nazýváme složené.

7 TVARY LISTŮ Složené listy:

8 TVARY LISTŮ Listy jehličnatých stromů nazýváme jehlice.

9 TVARY LISTŮ Poznáš, ze kterých jehličnatých stromů jsou tyto větvičky?

10 TVARY LISTŮ Poznáš, ze kterých jehličnatých stromů jsou tyto větvičky?

11 TVARY LISTŮ Poznáš, ze kterých jehličnatých stromů jsou tyto větvičky?

12 Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cepel_listov%C3%A1


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"

Podobné prezentace


Reklamy Google