Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr. Lenka Rasochová Název : VY_32_INOVACE_01_F_Rasochová_magnet, magnetické pole Téma: Magnet, magnetické pole Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Materiál určen pro žáky 8. ročníku ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Prezentace. Žáci se seznámí s pojmem magnet, jeho vlastnostmi a magnetickou silou. Využívání informačních technologií. Aktivita žáků – spojovačka (práce na IT). Pomůcky: různé druhy magnetů, ocelové piliny v plastu, autíčko, tyčka na navlíkání magnetů. Využití – hry s magnety v závěru hodiny.

3 Magnet Je objekt, který kolem sebe vytváří magnetické pole.
Má dva póly (severní a jižní), zde přitahuje magnet nejsilněji.

4 Magnet Je přitahován nebo odpuzován jinými materiály.
Přitahuje věci ze železa a oceli. Působí na ně magnetická síla, magnetická síla působí na dálku.

5 Spoj s magnetem předměty, které magnet přitahuje

6 Kontrola

7 Použité zdroje www.office.microsoft.com
BLACK, Newton Henry. magnet [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: < Vlastní práce.


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr."

Podobné prezentace


Reklamy Google