Tlumočnické služby.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Domácí násilí a veřejné zdravotní pojištění Nárok, regresy, data, budoucnost?
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
Problematika tlumočení znakového jazyka PhDr. Radka Horáková, podzim 2006.
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi TD Vybrané aspekty péče o seniory z hlediska sociálního začleňování podpořeno z programu.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Centrum na podporu integrace cizinců
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Zákon o sociálním podnikání
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
31 Základní typy zdravotnických systémů
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Vznik pracovního poměru
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Nízkoprahová denní centra
Problematika studentů se sluchovým postižením na VŠ
Terapeutické komunity
Druhy podniků v ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Služby následné péče.
Odměňování zaměstnanců
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Katedra veřejné ekonomie
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Správa sociálního zabezpečení
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Andrea Faltysová Sociální práce vedoucí oddělení
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
Právo sociálního zabezpečení
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Veřejné zdravotní pojištění
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
PRACOVNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M.
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Podpora samostatného bydlení
Transkript prezentace:

Tlumočnické služby

Tlumočnické služby terénní, popřípadě ambulantní služby poskytované osobám s poruchami komunikace způsobenými především smyslovým postižením, které zamezuje běžné komunikaci s okolím bez pomoci jiné fyzické osoby

Základní úkony tlumočnických služeb a) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, b) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Cílová skupina uživatelů Osoby se smyslovým postižením (především sluchovým - nedoslýchaví a neslyšící)

Úhrada tlumočnických služeb Služby jsou poskytovány bezplatně.

Příklad tlumočnických služeb Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR zabezpečují osobám s úplnou a praktickou hluchotou, osobám ohluchlým a těžce nedoslýchavým, zprostředkování komunikace Organizace provozuje i Web tlumočení

Příklad lokalit tlumočnických služeb v oblasti zdravotní (ORL, foniatrie, praktičtí lékaři) sociální (OSVZ, OSSZ, ÚP) vzdělávací (speciální školy pro SP i „běžné“) další oblasti (např. bytové, majetkové atd.). hromadné tlumočení různých osvětových a informačních akcí orgány soudní, Policie ČR, posudkové orgány, zaměstnavatelé, ÚSP, DpS

Organizace v Chrudimi a okolí Tlumočnictví – organizované svazem neslyšících a nedoslýchavých: Monika Krúpová, Hradec Králové Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR, Svitavy – poskytují ambulantní a terénní služby osobám sluchově postiženým bez omezení věku

Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 56), vyhláška č. 505/2006 Sb., (§ 21) http://www.snncr.cz/index.php?id=17 http://iregistr.mpsv.cz/socreg/hledani_sluzby.do?SUBSESSION_ID=1310140098423_1&zak=Pardubick%C3%BD&zaok=&sd=tlumo%C4%8Dnick%C3%A9+slu%C5%BEby