Zoner Callisto – editor bitmap

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Tvorba panorámat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Pokročilá animace Co se všechno naučíme??? „Rozřezání“ obrázku v programu.
Program Malování Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Zoner Callisto Text Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu
Zoner Photo Studio – Editor I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_07 Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skenování fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/57 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Jednostranné limity Základy infinitezimálního počtu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Mastíková. Dostupné z Metodického.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Zoner Callisto Ostatní manipulace s objekty II.
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Vektorové a rastrové grafické programy
Narovnání horizontu, srovnání sbíhajících se linií fotografie
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Výroba špalíku na broušení
Finanční gramotnost Základní pojmy
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Malování - nástroje grafického editoru
Zpracování drátu II Háček na tabuli
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
SKLÁDÁME GEOMETRICKÉ TVARY, POČÍTÁME
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti snímku
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Převod souborů a kompatibilita
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VY_32_INOVACE_09_16_malování
Vektorová grafika Vkládání a práce s objekty – text, kombinace textu a objektů.
Vytváření grafů, úpravy
Ruční obrábění plastu II
Změna velikosti, otočení fotografie
Zoner Callisto Úpravy objektů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Pořadí obrázků – domeček
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pokročilé úpravy snímku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název: VY_32_INOVACE_VDT_6B_5A Škola:
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Zoner Callisto.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Zoner Callisto Úpravy a efekty – editor bitmap
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Zoner Callisto Ostatní manipulace s obrázky I.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Fyzika – procvičování převodů jednotek délky, hmotnosti, času a objemu
Úprava fotografie – ostatní efekty
Rovnání horizontu, úprava kolinaerity a perspektivy
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základy infinitezimálního počtu
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Rovnání horizontu, úprava kolinearity a perspektivy
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Transkript prezentace:

Zoner Callisto – editor bitmap Počítačová grafika Zoner Callisto – editor bitmap Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Editor bitmap Editor bitmap používáme k úpravě fotografií a rastrových obrázků. Editor najdeme pod ikonou Bitmapy – editovat bitmapu

Nabídka Upravit Pomocí této nabídky je možné provést různé úpravy obrázků vrátit úpravu zpět otočení a převrácení obrázku vylepšení obrázku odstranění vad

vyvolání různých efektů ostatní – text do obrázku, obrázek do obrázku, průhledné hrany změny rozměrů okraje, rámečky histogram

Upravit – Otočení a převrácení Pomocí ikony otočení a převrácení můžeme s obrázkem otáčet na různé strany

Nástroje editoru

Měřítko a posun Měřítko používáme k úpravě rozměrů obrázku a posouvání různými směry

Ořez nástrojem pro Ořez vybereme požadovanou část obrázku a zvolíme příkaz Oříznout

nebo si můžeme příkazem Pevná velikost vybrat poměr nebo velikost a opět Oříznout

Srovnání horizontu Slouží k rychlému srovnání horizontu pomocí dvou bodů na přímce, které sesouhlasíme a zvolíme příkaz použít

Úprava kolinearity Úprava kolinearity znamená deformaci obrázku tak, abychom srovnali šikmé objekty

Perspektiva Úprava perspektivy je jistá deformace obrázku

Odstranění červených očí pro odstranění červených očí zvolíme ikonu Redukce červených očí a pomocí editačního nástroje vložíme přes červené oko tmavší barvu

Klonovací razítko Klonovací razítko nám umožňuje překrýt různé nedostatky na fotografii – překrýt nevzhledné místo, škrábance apod.

označíme klonovací razítko stiskneme CTRL, držíme, ukazatel myši se změní na + označíme oblast klonování pustíme CTRL, nastavíme poloměr krytí hustotu rozmazání spojený stiskneme levé tlačítko myši a přejížděním překryjeme nežádoucí oblast

Obdélníkový výběr, laso, polygonové laso Tyto nástroje slouží k výběru oblasti ohraničením Obdélníkový výběr laso polygonové laso

Kouzelná hůlka Kouzelná hůlka slouží k výběru oblasti, která je podobná. Tlačítko Spojitý určuje, zda se výběr rozlije po obrázku, nebo zůstane omezený okolím

Použitá literatura ZONER software, a. s., Zoner Callisto 5 uživatelská příručka. Copyright © 1991–1999 Inso Chicago. Dokumentace: © 1996–2004 ZONER software, a. s. Dostupný z http://www.callisto.cz. Autorem všech fotografií a obrázků v této prezentaci je Růžena Hynková.