Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pokročilé úpravy snímku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pokročilé úpravy snímku"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pokročilé úpravy snímku Číslo DUM: III/2/VT/2/3/47 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická oblast: Počítačová fotografie Autor: Radek Mareška Anotace: Žák se seznámí s pokročilými úpravami snímku Klíčová slova: Fotografie, rotace snímku, ořez snímku Metodické pokyny: PC, DTP, metodické pokyny jsou součástí materiálu. Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná fotografiemi a úkoly. Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák 5. – 8. ročníku Datum vzniku DUM:

2 POKROČILÉ ÚPRAVY SNÍMKU
Oprava nepovedené fotografie Při fotografování se nám může stát, že nemáme fotoaparát v požadované poloze a fotografie je pootočená. Oprava natočení snímku V grafickém editoru vybereme nástroj na rotaci snímku. Klávesová zkratka je: CTRL + R Ve druhém kroku musíme fotografii oříznout kvůli vzniklým prázdným plochám na snímku. Na snímku je dívka na Václavském náměstí.

3 POKROČILÉ ÚPRAVY SNÍMKU
Oříznutí snímku Oříznutím snímku se zbavíme vzniklých prázdných ploch. To provedeme klávesovou zkratkou: SHIFT + R Výsledek Vzniklý snímek nebude mít rozhodně původní velikost, ale odstraníme pootočení. Snímek raději ukládáme pod jiným názvem, abychom zachovali originální fotografii pro možnost pozdějších úprav.

4 POKROČILÉ ÚPRAVY SNÍMKU
Závěrečný úkol 1. Ze školního úložiště si stáhni určený snímek. 2. Pootoč jej do požadované polohy. 3 Proveď ořez. Ulož snímek pod názvem Rotace_Praha.jpg. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Mareška. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pokročilé úpravy snímku"

Podobné prezentace


Reklamy Google