Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Malování - nástroje grafického editoru

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Malování - nástroje grafického editoru"— Transkript prezentace:

1 Malování - nástroje grafického editoru
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Malování - nástroje grafického editoru 1.část Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací předmět: Informatika Vzdělávací oblast : Zpracování a využití informací Číslo materiálu: VY_32_inovace_02_ICT II.

2

3 Využití ICT v projektovém vyučování v základní škole
Nástroj Tužka Používá se ke kreslení od ruky. Tloušťku čáry lze měnit pomocí volby Velikost. K dispozici máme tloušťku v rozmezí 1 - 4px.

4 Využití ICT v projektovém vyučování v základní škole
Barvy Barvy vybíráme na pásu karet Domů v části Barvy. Barva 1 je barva popředí. Barva 2 je barva pozadí. Nástroj Vyplnit barvou najdeme v části Nástroje. Na pásu karet Domů v části Barvy klikneme na Upravit barvy.

5 Míchání vlastních odstínů barev
Využití ICT v projektovém vyučování v základní škole Míchání vlastních odstínů barev Vybranou barvu můžeme upravit pomocí barevné škály. Pomocí této stupnice změníme sytost odstínu. Při kliknutí na OK je nová barva okamžitě připravena k použití jako barva popředí. Pomocí tlačítka vpravo ji můžeme přidat do vlastních barev.

6 Využití ICT v projektovém vyučování v základní škole
Nástroj Text Nástroj Text vybereme na kartě Domů v části Nástroje. Při jeho použití se aktivují Textové nástroje v pásu karet. Textové nástroje nám umožňují naformátovat text. Volíme zde také průhledné nebo neprůhledné pozadí textového pole.

7 Využití ICT v projektovém vyučování v základní škole
Nástroj Guma Gumu vybíráme na pásu karet Domů v části Nástroje. Šířku gumy nastavujeme pomocí tlačítka Velikost. Pomocí levého tlačítka myši mažeme obrázek tak, že ho překrýváme nastavenou barvou pozadí.

8 Využití ICT v projektovém vyučování v základní škole
Barevná guma Nástroj barevná guma umožňuje jednu barvu nahradit jinou barvou. Postup: V panelu nástrojů levým tlačítkem myši zvolíme barvu, která má být v obrázku nahrazena jinou. Pravým tlačítkem myši zvolíme barvu pozadí. Při gumování pomocí pravého tlačítka myši nahrazujeme zvolenou barvu barvou pozadí.

9 Nástroj Kapátko – volba barev
Využití ICT v projektovém vyučování v základní škole Nástroj Kapátko – volba barev Umožňuje získat barvu z existujícího objektu. Postup: nástroj se jmenuje Volba barev. Vybíráme ho na pásu karet Domů v části Nástroje. Pak klikneme na barvu v obrázku, kterou chceme využít. Barva se nastavila jako výchozí barva. Chceme-li novou barvu využít jako barvu popředí, klikneme na ni levým tlačítkem myši, pro barvu pozadí zvolíme pravé tlačítko myši. Zvolíme nástroj Plechovka a vybarvíme objekt, pro který jsme chtěli barvu získat.

10 Využití ICT v projektovém vyučování v základní škole
Nástroj Lupa Lupu najdeme na pásu karet Zobrazit. Jednoduché použití Lupy pomocí posuvňíku

11 Úkol Napište své jméno, tužkou kolem něj udělejte kolečko, přesvědčte se pomocí lupy, že je uzavřené pomocí gumy a tužky opravte spojení vybarvěte kolečko žlutě

12 Použité zdroje: Print screen z programu Malování. KOVÁŘOVÁ, Libuše
Použité zdroje: Print screen z programu Malování KOVÁŘOVÁ, Libuše. Informatika pro základní školy. Vyd. 2. Kralice na Hané, ISBN


Stáhnout ppt "Malování - nástroje grafického editoru"

Podobné prezentace


Reklamy Google