Veřejný ochránce práv, krajské úřady a školství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2013
Advertisements

Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014
ODKLAD POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2012/2013. Pardubický kraj Povinné přijímací zkoušky pro maturitní obory SCIO testy 9. tř. – ČJ, M, OSP 5. tř. – OSP Podrobnosti.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Lucie Obrovská Kancelář veřejného ochránce práv
Průběh přijímacího řízení. Vyplňování a podávání přihlášek Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole podává zákonný zástupce (rodič) žáka řediteli příslušné.
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
V článku „OTEVŘENÁ ČSK“ v březnovém čísle LKS str. 24, autoři MUDr. Kunkela a MUDr. Mounajjed, D.D.S, Ph.D, FAP, shrnuli svou navrhovanou reformní sérii.
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2012
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1.kolo přijímacích zkoušek podat 2 přihlášky, počet přihlášek na 1 SŠ není omezen (uchazeč si musí dávat.
k přijímacímu řízení pro školní rok
2015/2016.  výuka volby povolání v 8. a 9. ročníku  návštěva IPS při ÚP ve Žďáře n. S.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Výchovní poradci základních a středních škol.
Kontrola veřejné správy I.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Přijímací řízení na SŠ. Důležité termíny Do – kritéria přijetí na umělecké školy na internetu Do – přihlášky na umělecké obory Do 31.
Každodenní chod školy S čím za kým. Struktura školy Vedení školy (ředitel, zástupci ředitele) Sekretářka (hospodářka) školy Vedoucí předmětových sekcí.
PLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
INSTITUTY NÁHRADNÍ PÉČE O DÍTĚ PŘEHLED, VÝZNAM, ÚČEL DÍTĚ JE NEODDĚLITENÁ SOUČÁST PŘIROZENÉ RODINY © Zdeňka Králíčková, 2012.
Mgr. Jana Kratochvílová, Ph.DŠkolský management P4P4 Vyhláška č. 48/ 2005 o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky.
Aktuální problémy pěstounské péče z pohledu VOP Mgr. Bc. Hana Zaplatílková, Právník v oddělení rodiny, zdravotnictví a práce.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_05.
Přijímací řízení, výjimky z počtu žáků KÚ LK Ing. Eva Kotková.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Přijímací řízení nově Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK Krajský úřad Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Informace k přijímacímu řízení na střední školy pro školní rok 2015/2016.
Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Porada ředitelů.
Přeshraniční spor rodičů příklad špatné praxe (Jihlava, ) Markéta Nováková.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
VOLBA POVOLÁNÍ 2017 Přihlášky – jak vyplnit
Jedenáct let aplikace „nového“ správního řádu a jeho proměny administrativní a justiční praxí – aneb 3 podivuhodné judikáty Stanislav KADEČKA SPRÁVNÍ.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Změny v přijímacím řízení do středních škol v souvislosti s novelou školského zákona KÚ LK 10. a Ing. Eva Kotková.
Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018
9. Tvorba individuálního plánu
Aktuální judikatura k územnímu plánování
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení Harrachov
VEŘEJNÝ OCHRÁNCE PRÁV činnost a působnost
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Přijímací řízení 2016/2017.
Veřejný ochránce práv a rovné zacházení
Intervence u dětí v riziku PCH, dětí s PCH - ústavní a ochranná výchova (ÚV, OV) Věra Linhartová, jaro 2012.
Právo člena zastupitelstva obce na informace
PLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY V ZAHRANIČÍ A VĚCI SOUVISEJÍCÍ…
Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018.
9. Tvorba individuálního plánu
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
VEŘEJNÝ OCHRÁNCE PRÁV činnost a působnost
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r
Přijímací řízení ve školním roce
VOLBA POVOLÁNÍ 2018 Přihlášky – jak vyplnit
Novinky v předškolním vzdělávání
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Přijímací řízení ve školním roce
dne 5. dubna 2018 ve třech skupinách v 15 hodin, 15:30 a v 16 hodin
Veřejný ochránce práv.
Informace k zápisu do 1. tříd základních škol
Transkript prezentace:

Veřejný ochránce práv, krajské úřady a školství Mgr. Bc. Veronika Bazalová Správní řád v praxi krajských úřadů Jihlava, 2. března 2017

Doporučení veřejné ochránkyně práv k rovnému přístupu k povinné školní docházce www.ochrance.cz → sekce Diskriminace → sekce Doporučení http://www.ochrance.cz/diskriminace/doporuceni/

Legitimní cíl Nezbytnost Přiměřenost

„Nejvyšší správní soud se proto plně ztotožňuje se závěry krajského soudu, že ve správním řízení, jehož předmětem je rozhodování o přijetí dítěte k základnímu vzdělávání, je účastníkem řízení pouze dítě, které v zastoupení svých zákonných zástupců podává přihlášku k zápisu do základní školy (zde žádost o přestup) a rozhodnutím ředitele základní školy o přijetí dítěte ke vzdělávání může být dotčeno pouze právo dětí na vzdělávání a žádné veřejné subjektivní právo rodičů být dotčeno nemůže, neboť rodiče nejsou účastníky tohoto řízení.“ rozsudek Nejvyššího správního soud ze dne 31. března 2016,čj. 4 As 280/2015-36, www.nssoud.cz

Zpráva o šetření ve věci zajištění vzdělávání nezletilého Adama B

Nesnášíme Pepu z 1.C, v tělocviku vypadá jako nechutná velryba Správce skupiny: Alois Novotný Adam Černý „To na fotce je on? Je fakt hnusnej!“ Jana Králová „Taky ho nesnáším. Dneska se mě dotkl na chodbě o přestávce. Hnus!“ Klára Nováková „Všimli jste si, jak dneska běžel osmistovku? Jak se to na něm všechno třáslo! Jako pudink!“ Levý obrázek: autor – Facebook, dostupné na www.commons.wikimedia.org v rámci Public Domain Pravý obrázek: autor – FatM1ke, dostupné na www.commons.wikimedia.org v rámci Public Domain Ikony nalevo: autor – EFF, dostupné na www.commons.wikimedia.org v rámci CC-BY-3.0-US Ikony dole: dostupné na www.pixabay.com v rámci CC0 Public Domain

Zpráva o šetření ve věci vyloučení studenta ze školy za chování mimo školu http://eso.ochrance.cz/Nalezene/Edit/3810 Závěrečné stanovisko http://eso.ochrance.cz/Nalezene/Edit/4572

© Copyright Veřejný ochránce práv, 2017 Kontaktní informace Mgr. Bc. Veronika Bazalová tel. 542 542 254 veronika.bazalova@ochrance.cz Kancelář veřejného ochránce práv Údolní 39 602 00 Brno Czech Republic www.ochrance.cz www.eso.ochrance.cz www.facebook.com: Veřejný ochránce práv – ombudsman www.twitter.com/ochranceprav © Copyright Veřejný ochránce práv, 2017