Výroba francouzského nugátu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.
Advertisements

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kyselé a zásadité roztoky, pH stupnice
Převody čísel. soustav - opakování
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
SW počítače - operační systém
JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suchary, strouhanka, macesy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba listového těsta
Těstoviny Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů- 2. část
Charakteristika a dělení drůbeže
Výroba dezertních hmot 1
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba koblih Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba šumivých prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 2
Sázení a vypékání výrobků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 1
Zařízení na pečení a smažení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava výrobků před pečením 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 2
Výroba nápojových prášků
Číselné soustavy - Opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Sušení těstovin Předmět: Technologie Pekař
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Technické prostředky v požární ochraně
Výroba instantních prášků 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti škrobového sirupu
Výroba dezertních hmot 2
Základní pojmy fyziky atomu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Trvanlivé pečivo - extrudované výrobky
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Výroba francouzského nugátu Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba francouzského nugátu Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba francouzského nugátu Klíčová slova: Francouzský nugát, těžké pěny, frapé, Deli Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_02

Francouzský nugát Deli tyčinky

Druhy francouzského nugátu a druhy pěn Krátký francouzský nugát Měkký – žvýkavý francouzský nugát Francouzský nugát je základem výroby vložek tzv. lehčených tyčinek – tyčinky Deli Druhy pěn - lehké pěny - těžké pěny tj. frapé

Výroba francouzského nugátu Šlehané vylehčené cukrovinky, vyrábí se ze sacharosy, škrobového sirupu a pěnotvorné látky Další suroviny – pražená jádra, kandované ovoce

Postup výroby Příprava pěnotvorného roztoku (pěnotvorný prostředek je vaječný bílek, modifikovaný mléčný kasein nebo jiné bílkoviny) Příprava cukrosirupového roztoku Šlehání Chlazení a přídavek ostatních surovin Tvarování

Technologie výroby Připraví se cukrosirupový roztok svařením na 120 – 124 °C, varný poměr je 100:30 až 100:150 Šlehání pěny se provádí dvojstupňovým způsobem, našlehá se tuhá pěna, do které se vmíchá cukrosirupový roztok a další suroviny podle receptury Tvaruje se válcováním, řezáním, máčí se v čokoládě

Deli

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.