OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Advertisements

Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK. Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji CZ /0.0/0.0/15_002/
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Materiál byl vytvořen v rámci projektu P-KAP, který je podporován z fondu/Evropských strukturálních a investičních fondů. Řešitelem projektu je Národní.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Individuální projekt OP VVV
Podpora krajského akčního plánování
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání AKTIVITY A VÝSTUPY PROJEKTU KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Základní informace k ŠAP a PA
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Společné setkání „minitýmů“
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Konference „Krajský akční plán vzdělávání v Ústeckém kraji 1“
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
2. jednání řídícího výboru
Krajské akční plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Analýza potřeb v území.
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání ÚK
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Konference rozvoje vzdělávání v MŠ a ZŠ
Aktuální informace o KAP
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Kraje Vysočina 2. setkání platformy č. 3 OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

Krajské akční plánování - činnosti Přehled činností v rámci KAP 1) zapracování výstupů z 1. setkání platformy → doplněna/zpřesněna analytická data v rámci jednotlivých oblastí intervence (viz Rozvojové priority v oblasti vzdělávání) → prioritizace identifikovaných vzdělávacích potřeb (obecných cílů) průběžně je aktualizována základní dokumentace KAP → Analýza potřeb v území (zapracovávány zaslané připomínky) → doplněny Rozvojové priority v oblasti vzdělávání Ad 1) zapracování výstupů z 1. setkání platformy – v dokumentu Rozvojové priority zapracované změny zvýrazněny zelenou barvou Ad 2) aktualizace základní dokumentace KAP- zapracování připomínek k Analýze potřeb v území - v dokumentu Rozvojové priority zapracované změny zvýrazněny modrou barvou

Výsledky prioritizace potřeb V rámci prioritizace byla zohledněna důležitost potřeb → z pohledu Kraje Vysočina - zohledněno jak je téma zpracováno v krajských strategických a koncepčních dokumentech; zda již byla schválena fiše orgány kraje → dle analýzy potřeb škol (význam oblasti intervence pro MŠ, ZŠ a SŠ) - význam identifikovaných vzdělávacích potřeb pro MŠ, ZŠ a SŠ/VOŠ - prioritizováno pouze na úrovni oblasti intervence → z pohledu odborníků z minitýmů (platformy) - zohledněn názor celé platformy - závěrečná diskuse v rámci 1. setkání => VÝSLEDNÁ PRIORITIZACE PRIORITIZACE z pohledu Kraje Vysočina → zohledněno jak je téma zpracováno (protěžováno) v krajských strategických a koncepčních dokumentech (DZKV, PRK Vysočina, RIS3 strategie, RAP, Koncepce EVVO atd.) + zda již byla schválena fiše (koncepce) v RK/ZK; popř. zda je potřeba identifikována pouze v dokumentech na národní úrovni dle analýzy potřeb škol → význam identifikovaných vzdělávacích potřeb pro MŠ, ZŠ a SŠ – prioritizováno pouze na úrovni OI (nejprve prioritizováno dle významu OI pro každý stupeň zvlášť - přiděleny body 1 – nejvyšší priorita, 2 – střední priorita, 3 – nízká priorita a následně ze všechny školy zprůměrováno (každému stupni vzdělávání přiznána stejná váha – význam) => výsledná priorita OI za školy dle míry důležitosti potřeby z pohledu odborníků z minitýmů → zohledněn názor celé platformy (závěrečná diskuse v rámci 1. setkání) Všem třem hlediskům přisouzena stejná váha (z hlediska prioritizace jsou si rovnocenné) → výsledná prioritizace (po převedení do číselných hodnot 1-3 byl vypočten průměr...)

Zaměření 2. setkání platformy č. 3 vyhodnocení analytických dat v rámci OI → prodiskutování konkrétních opatření (činností) k dosažení stanovených cílů, příp. doplnění činností stanovení kritérií pro posouzení naplnění vzdělávacích potřeb (dosažení obecných/dílčích cílů v rámci jednotlivých oblastí intervence) měřitelná (možnost kvantifikace příp. kvalitativ. hodnocení - škála) ověřitelná (dostupná zdrojová data) dosažitelná (zakotvená ve vzděl. realitě Kraje Vysočina) určení podmínek nezbytných k zajištění realizace opatření (činností) záznam výstupů diskuse → na flip chart (např. B 6.8 – doplnění/zpřesnění činností, popis kritéria 5); stanovení/doplnění předpokladů realizace) prezentace → představení výstupů členům platformy společná diskuse → prostor pro vyjádření všech členů platformy Ad 1. - zpřesnění příp. doplnění chybějících činností – nutné doplnit celou logickou linku nově identifikované činnosti (včetně kritérií splnění, příp. podmínek realizace) - v rámci diskuse mohou být zpřesněny formulace (již zapracované výstupy z 1. setkání) Ad 2. posoudit již stanovená kritéria z hlediska uvedených pravidel + doplnit nová kritéria (zejm. v případě doplnění nových činností)

Nabídka 3. setkání platformy č. 3 Program 3. setkání platformy/minitýmů Termín: 30. 1. 2017 Diskuse – k doplnění/zpřesnění Analýzy potřeb v území → odsouhlasení finální verze dokumentu Připomínky a návrhy k věcnému zaměření projektových záměrů → příprava projektů do výzvy Implementace KAP Domácí příprava → odsouhlasení (připomínkování) finální verze dokumentů (Analýzy potřeb v území a Rozvojových priorit v OI) záznam výstupů diskuse → na flip chart prezentace → představení výstupů členům platformy společná diskuse → prostor pro vyjádření všech členů platformy

Dotazy, náměty, připomínky… Děkuji za pozornost Dotazy, náměty, připomínky… Děkuji za pozornost. Krajský úřad Kraje Vysočina OŠMS, Oddělení rozvoje vzdělávání spinarova.s@kr-vysocina.cz tel. 564 602 978