Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tematická setkávání a práce v minitýmech

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tematická setkávání a práce v minitýmech"— Transkript prezentace:

1 Tematická setkávání a práce v minitýmech
Úvod ... a ráda bych vám představila možnost, jak se i vy můžete aktivně zapojit do projektu KAP. Tou možností je spolupráce v minitýmech. OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

2 Minitýmy a platformy Minitýmy
Akční plánování v rámci jednotlivých oblastí intervence (povinných a nepovinných témat) Platforma = systém výměny informací a zkušeností pro strategické plánování Úkolem platforem: Vyhodnotit data pro jednotlivé oblasti a prioritizovat ; Navrhnout řešení; Zapracovat je do KAP. Další zaměření setkávání: Zlepšení řízení škol; Hodnocení kvality ve vzdělávání; Plánování opatření ke zvyšování kvality vzdělávací soustavy. Minitýmy budou zaměřeny na akční plánování v rámci jednotlivých oblastí intervence (tj. povinných a nepovinných témat). Setkávání minitýmů bude probíhat v rámci tzv. platforem. Platformou je „systém výměny informací, zkušeností a dobré praxe pro strategické plánování“. Úkolem platforem by mělo být vyhodnotit data pro jednotlivé oblasti, prioritizovat je v návaznosti na strategické dokumenty, popř. navrhnout vhodná řešení a zapracovat je do KAP. Setkávání budou dále zaměřena na zlepšení řízení škol, hodnocení kvality ve vzdělávání a plánování kroků a opatření ke zvyšování kvality vzdělávací soustavy v kraji.

3 Minitým pro oblast intervence
Platformy Platforma Minitým pro oblast intervence 1 1) Podpora polytechnického vzdělávání 2) Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů 3) Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě 2 1) Podpora kariérového poradenství 2) Rozvoj škol jako center celoživotního učení (dalšího profesního vzdělávání) 3 1) Podpora inkluze 2) Zvyšování ICT kompetencí (včetně podpory konektivity a bezpečného internetu) 3) Rozvoj výuky cizích jazyků 4) Čtenářská a matematická gramotnost a obsah kurikula V následující tabulce můžete vidět seznam platforem a jejich jednotlivých témat. V projektu jsou stanoveny celkem 3 platformy. Platforma č. 1 zahrnuje tyto témata: 1, 2, 3, ... Když to zjednodušíme – Scházet se budou všichni naráz v rámci 1 platformy – podle toho, kolik má platforma témat, tolik bude mít minitýmů, poté se rozdělí do minitýmů dle témat (oddělené stoly, účastníci si sesednou k sobě do skupin, např. u platformy č. 1 budou 3 minitýmy), na závěr výstupy svých diskusí představí celé platformě.

4 Práce v minitýmu Práce v minitýmu zahrnuje:
Připomínkování vzniklých dokumentů; Společná setkávání k diskusím; Samostatné zpracování konkrétních aktivit/ činností k naplnění vzdělávacích cílů; Sdílení příkladů dobré praxe; Rozvoj funkčních partnerství; Rozvoj vzájemné komunikace mezi SŠ a ZŠ. Práce v minitýmu bude zahrnovat připomínkování vzniklých dokumentů (analýza potřeb v území), diskuse nad zvolenými strategiemi, dále budou účastníci navrhovat konkrétní aktivity/činnosti k naplnění vzdělávacích cílů, sdílet zkušenosti, rozvíjet funkční partnerství a komunikaci mezi školami. Je třeba, aby školy samy identifikovaly svoje potřeby a záměry, dokázaly stanovit priority svých potřeb a sdílely zkušenosti.

5 Praktické informace Práce na DPP: 300 Kč/hod (zaměstnavatel - Kraj Vysočina) Nutností – tvorba výkazů práce Určeno zejména pro ředitele škol, ale mohou být i jiní zástupci (pedagog. pracovníci), odborníci k danému tématu Začátek setkání vždy až v 15:30 (mimo pracovní dobu školy) Do konce roku 2016: 2 setkání pro každou platformu Práce v minitýmu bude probíhat na základě Dohody o provedení práce s hodinovou sazbou 300 Kč. Zaměstnavatelem bude Kraj Vysočina. Za odvedenou práci bude účastníkovi na základě sepsaných výkazů práce poskytnuta finanční odměna dle počtu odpracovaných hodin. Přičemž s vyplněním výkazů práce Vám ochotně pomůže RT projektu. Ten také provede výběr odborníků do minitýmů z vytvořeného seznamu zájemců (pokud by se přihlásil větší počet). Účastníci minitýmů – primárně ředitelé škol, ale není to podmínkou, zapojit se mohou i jiní zástupci (např. pedagogičtí pracovníci, odborníci k danému tématu atd.) Začátek vlastní akce – setkání minitýmů: vždy až v15:30 (zamezení dvojímu financování – jedná se o aktivity navíc, tedy mimo pracovní dobu školy) Do konce roku 2016 jsou naplánována 2 setkání pro každou platformu. Schválené výstupy ze setkání zahrne RT projektu do vlastního dokumentu KAP.

6 Minitým pro oblast intervence Termíny setkání platforem
Praktické informace Platforma Minitým pro oblast intervence Termíny setkání platforem 1 Podpora polytechnického vzdělávání Setkání: Setkání: Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě 2 Podpora kariérového poradenství Setkání: Setkání: Rozvoj škol jako center celoživotního učení (dalšího profesního vzdělávání) 3 Podpora inkluze Setkání: Setkání: Zvyšování ICT kompetencí (včetně podpory konektivity a bezpečného internetu) Rozvoj výuky cizích jazyků Čtenářská a matematická gramotnost a obsah kurikula V této tabulce můžete vidět přesné termíny setkání u jednotlivých platforem. Poté by měla spolupráce pokračovat v dalších měsících roku 2017 atd. Bude-li mít někdo z vás zájem pracovat v platformě č. 1, přijďte za mnou rovnou po konferenci a domluvíme se na dalším postupu, děkuji.

7 Spolupráce na projektu KAP
Možnost setkat se v minitýmu i mimo konání společné platformy RT projektu KAP akci organizačně zajistí Hodiny se započítají do výkazu práce V případě Vašeho zájmu nás prosím kontaktujte na ové adrese: Zaslání více informací Výběr oblasti intervence (témat) v tabulce Osobní dotazník – sepsání DPP Kromě setkání v platformě bude účastníkům nabídnuta i možnost setkat se mimo plánovaná setkání např. jen v rámci minitýmu, budou-li mít o to zájem. RT projektu by jim akci organizačně zajistil (prostory, občerstvení). I v tomto případě si budou moci účastníci hodiny na projektu vykázat. V případě Vašeho zájmu o spolupráci, popř. o zaslání více informací, nás prosím kontaktujte na uvedené ové adrese. Rádi Vám poté zašleme bližší informace a poprosíme Vás o výběr oblasti intervence a dále bychom požádali o vyplnění přiloženého Osobního dotazníku.

8 Krajský úřad Kraje Vysočina OŠMS, Oddělení rozvoje vzdělávání
Děkuji za pozornost. Krajský úřad Kraje Vysočina OŠMS, Oddělení rozvoje vzdělávání Mgr. Eva Sedmíková


Stáhnout ppt "Tematická setkávání a práce v minitýmech"

Podobné prezentace


Reklamy Google