7. Montáž a demontáž malorážky 452ZKM,CZ 511

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Renáta Burdová Název prezentace (DUMu): 3.1 – 3.4 Lineární rovnice, vyjádření neznámé ze vzorce Název sady:
Advertisements

Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Kožní soustava Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář) Ročník:1.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače otáček Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače teploty, tlaku a výfukových plynů Tematická oblast:Zapalování Ročník:2.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Alternátor – konstrukce Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Anna Červinková Název prezentace (DUMu): 7. Kinematika – rozlišování pohybů a jejich skládání v prakt. úlohách.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Miroslav Kutnar Název prezentace (DUMu): Vkládání drátu do dřeva Název sady: Dřevořezba v odborném výcviku (pro.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Komunikace řídících jednotek I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Tomáš Rachůnek Název prezentace (DUMu): Komolá tělesa Tematická oblast: Povrchy a objemy těles Ročník:1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Přehled a zvláštní typy zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Plně elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Pohybová soustava II. Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář)
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Jordánová Marcela Název prezentace (DUMu): 2. Teplotní stupnice - převody, teplo a 1. termodynamický zákon Název.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Anna Červinková Název prezentace (DUMu): 14. Pohyby těles v gravitačním a tíhovém poli Země Název sady: Fyzika.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 17. Přenos programu z PC a upínání obrobku na CNC soustruhu HURCO.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Indukční cívka zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název: Axiální vůle klikového hřídele Autor: Šnejda Karel Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Ročník: 3. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Biologie člověka Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář)
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka
DUM - Digitální Učební Materiál
4. Rozdělení střelných zbraní
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Yvona Záhorovská
Název prezentace (DUMu): Smyslová ústrojí člověka II.
Název prezentace (DUMu): Geometrická posloupnost – řešené příklady
Název prezentace (DUMu): Regulace klepání motoru
1. Význam a úkoly technického kreslení Technická dokumentace
17. Konstrukce nejdůležitějších částí
Motory – mazání a chlazení Ročník:
1.1 – 1.7 Množiny, číselné obory, intervaly, slovní úlohy
8. Montáž a demontáž kulovničky 527
6. Kinematika – druhy pohybů, skládání pohybů
9. Přenos programu z PC do stroje
Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II.
8. Zpracování technologických postupů tepelného zpracování
SŠ-COPT Uherský Brod Bc. Martin Bártek 9. Výroba petlice
Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK:
Název prezentace (DUMu): Chemické procesy v olověných akumulátorech
19. Kreslení závitových spojů Technická dokumentace pro 1. ročník
Název prezentace (DUMu): Jednoduché úročení
9. Montáž a demontáž kulovnice CZ 550
5.2 – 5.3 Mocniny, odmocniny, mocniny o základu 10
Název prezentace (DUMu): Princip klasického zapalování
1. Základy termiky, teplo, teplota, vnitřní energie
10.11 – Vietovy vzorce, iracionální rovnice
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Délka
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka Ovládací prvky
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Renáta Burdová
Název prezentace (DUMu): Logaritmické rovnice
4.1 – 4.3 Lineární nerovnice i jednoduchý podílový tvar
Název prezentace (DUMu): Pohybová soustava člověka I.
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Anna Červinková 16. Jednoduché stroje
Název prezentace (DUMu): Mocninná funkce – řešené příklady
5. Test-vývoj, význam, rozdělení střelných zbraní
Název prezentace (DUMu): Dynamo – zapojení
Název prezentace (DUMu): Posloupnosti
10. Dynamika – procvičování vzorců na hybnost, tření
7. Druhy čar, měřítka zobrazení, písmo Technická dokumentace
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
4.8 Nerovnice s abs. hodnotami – Metoda nulových bodů
10. Test –montáže a demontáže zbraní
17. Tolerance a drsnost na výkrese
Informatika – Základní operace s buňkami
Název prezentace (DUMu): Lomená funkce
Transkript prezentace:

7. Montáž a demontáž malorážky 452ZKM,CZ 511 NÁZEV SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR: Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE: 7. Montáž a demontáž malorážky 452ZKM,CZ 511 NÁZEV SADY: Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK: 3. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./1.5.00/34.0727 DATUM VZNIKU: 1.7.2012-31.7.2012 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

ANOTACE Cílem této prezentace je naučit žáky montáži a demontáži malorážky 452ZKM a CZ511 Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě slouží pro výuku puškařských oborů na naší střední škole.

MONTÁŽ A DEMONTÁŽ MALORÁŽKY 452ZKM,CZ511

Nejprve si sešroubujeme hlaveň s lůžkem. Poté nalisujeme základnu mušky. Pak naletujeme základnu mušky.

Na lůžko přišroubujeme vedení zásobníku zároveň s vedením závěru.

Na spoušť namontujeme tyčinku spouště, matici tyčinky spouště a pružinu spouště. Poté namontujeme spoušť se spoušťovou pákou. Smontujeme závěr. Na závěr namontujeme vytahovač a přidržovač a obě součástky zajistíme pružinou vytahovače.

Na závěr nasuneme kliku. Do závěru vložíme úderník, pružinu úderníku a opěrku pružiny úderníku. Poté závěr uchopíme do ruky a zamáčkneme do závěru opěrku pružiny úderníku Potom nasuneme pojistku. Na základnu hledí namontujeme klapku hledí, šoupátko, stiskátko hledí a plátek hledí.

OTÁZKA Můžeme mezi sebou vyměnit vytahovač a přidržovač?

ODPOVĚĎ Nelze protože vytahovač a přidržovač má jiný rozměr.

Na základnu mušky nasuneme mušku zajištěnou šroubem mušky a chránítko mušky. Po vložení závěru do lůžka zkontrolujeme vůli mezi závěrem a hlavní.

SMONTOVÁNÍ PAŽBY Na pažbu našroubujeme pomocí dvou šroubů botku. Dále našroubujeme chránítko spouště pod které vložíme podložku chránítka spouště . A dvěma šrouby přišroubujeme. Na pažbu dále namontujeme poutko úplné dvakrát

PAŽBA

Teď provedeme smontování pažby a systému zbraně dohromady pomocí dvou šroubů. Po smontování provedeme seřízení odporu spouště a nastřelení zbraně 50 metrů.

MONTÁŽ SAMONABÍJECÍ MALORÁŽKY CZ511 Na hlaveň nalisujeme prstenec mušky a sešroubujeme s pouzdrem závěru. Do závěru namontujeme zpruhu zápalníku, zápalník a vytahovač, kladku. Namontujeme zpruhu předsuvnou, vedení předsuvné zpruhy a vedení závěru.

Poté si smontujeme pouzdro spouště Do pouzdra spouště namontujeme spoušť, zpruhu spoušťové páky, spoušťovou páku, pojistku, západku pojistky, zpruhu pojistky dále zádržku zásobníku a zpruhu zádržky. Namontujeme kohoutek, čep kohoutku, tlačítko kohoutku, bicí zpruhu, opěrku bicí zpruhy. Potom smontujeme závěr s pouzdrem a s pouzdrem spouště dohromady.

Namontujeme záchyt, spojovací šroub a pojišťovací šroub.

MONTÁŽ PAŽBY Na pažbu namontujeme botku pomocí dvou šroubů, poutko úplné 2x, vložíme závěs. Celý systém vložíme do pažby, přišroubujeme šroubem závěsu a šroubem záchytu.

Po smontování zbraně provedeme seřízení odporu spouště a nastavení mířidel. Nastřelení zbraně provedeme na vzdálenost 50 metrů.

ZDROJE Použité obrázky vlastní Obrázky č.10,11,12,13 – výřezy součástek z návodu na použití CZ 511