Anotace: Dědeček vypráví své vnučce Popletenou pohádku. Děti jistě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
No, máš chuť trochu potrápit svoje oči???
Advertisements

Dobrý den! Budu vám vyprávět příběh o olympijských hrách!
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná VY_32_Inovace/6_
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Kamarád Bodlínek Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
Napsala:Daniela Krolupperová Ilustrovala:Lucie Dvořáková Zpracovala: Lucie Kydlíčková.
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
O červené Karkulce Zpracoval: Jan Krejčí.
Růžová Karkulka Autor: JIŘÍ UHERKO.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Červená karkulka Lucie Novotná.
Červená Karkulka Autor:Michaela Rohlíková.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace HRÁTKY S RÝMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU-
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_TVAR_04 Sada DUMTvarosloví Předmět Český jazyk Název materiáluPád podstatných jmen 3 Anotace Žáci v jednoduchých.
Poradíš si ? Lenka má 18 pastelek. Jana má o 5 pastelek méně. Kolik pastelek má Jana? 1. Nakresli: Lenka…………………………………………… Jana …………………………………………… Vypočítej:
ČervenáKarkulka.
Co už umím Jana má 18 korálků. Eva má o 5 méně. Kolik korálků má Eva? 1. Nakresli: Jana…………………………………………… Eva …………………………………………… Vypočítej: ………………………………………………………
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Matematika – 2.ročník ZŠ Zábavná matematika
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Slovní úlohy – 1. třída. Na louce kvetlo 6 červených a 5 modrých kytiček. Kolik kytiček kvetlo na louce? *********** 6+4+1=11 6+5=11 Na louce kvetlo 11.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lenka.
V chaloupce na kraji lesa. žila Karkulka. Jednou ji maminka poslala s košíkem plným dobrot, aby popřála babičce k narozeninám.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_28_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
VY_32_INOVACE_18 18 zájmena autor: Mgr. Blanka Kunderová
RODINA Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 6_18
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ. 1. Bal
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_29CJ_5_PŘÍMŘEČ
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_Český jazyk
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Prohlédni si pohádku o Karkulce. Pokus se sám povídat podle obrázků
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.09_Slovo_a_věta Datum:
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jana Němcová
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
SLOVNÍ ÚLOHY PRO PRVŇÁČKY
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
No, máš chuť trochu potrápit svoje oči???
Český jazyk a literatura 3. ročník
Téma (název prezentace)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Zájmena.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_Český jazyk
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Karla Klíče Hostinné AUTOR: Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Transkript prezentace:

Anotace: Dědeček vypráví své vnučce Popletenou pohádku. Děti jistě Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJ.2.Ste.53_Popletena_pohadka Datum: 22.3. 2014 Ročník: druhý Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Název: Popletená pohádka Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/21.3489 Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Dědeček vypráví své vnučce Popletenou pohádku. Děti jistě znají moc dobře Červenou karkulku a tak mohou dědečka opravovat. Text se dá číst i jako rozhovor. Součástí tohoto materiálu je i tajenka a odkaz na video.

Gianni Rodari [Džiany Rodari] Popletená pohádka Gianni Rodari [Džiany Rodari] „Dědečku, ty ale vůbec neumíš povídat pohádky. Všechny je popleteš. Ale to lízátko si stejně koupím.“ „No to bys mohla. Tu máš dvě padesát.“ A dědeček se spokojeně začetl do svých novin.

O kom vypráví dědeček popletenou pohádku? To ti napoví tajenka: 1. R 2. X 3. L 4. V 5. M 6. C 7. S Č 8. J 1. Zvíře v botách. 2. Čarodějnice, která měla otce netopýra. 3. Koruna, žezlo a jablko. 4. Česílko je … 5. Loupežník z lesa Řáholce. 6. Vládce pekel. 7. Kdo bydlí v rybníčku za mlhou hustou tak, že by se dala krájet? 8. Vydává v lese strašidelné zvuky.

Řešení tajenky: K O C U R S A X N Á L V D Í M J I F E Č H 1. K O C U R 2. S A X N 3. Á L 4. V D Í 5. M J 6. I F E 7. Č 8. H 1. Zvíře v botách. 2. Čarodějnice, která měla otce netopýra. 3. Koruna, žezlo a jablko. 4. Česílko je … 5. Loupežník z lesa Řáholce. 6. Vládce pekel. 7. Kdo bydlí v rybníčku za mlhou hustou tak, že by se dala krájet? 8. Vydává v lese strašidelné zvuky.

Umíš opravit dědečka? „Byla jednou jedna holčička a ta se jmenovala Žlutá karkulka“ . „Ne Žlutá, …….“. „Aha, tak ……. karkulka. Její maminka ji jednou zavolala a řekla jí: Poslyš, Zelená karkulko…“ „Ale ne, ……. !“ „Aha, ……. Půjdeš k tetě Kateřině a doneseš jí tyhle slupky od brambor.“ „To ne: Půjdeš k ……. A doneseš jí tenhle koláč… „

Umíš opravit dědečka? „No dobře. Holčička šla, až přišla do lesa a potkala tam žirafu.“ „Ty to neumíš! Potkala …., a žádnou žirafu.“ „A ten … se jí zeptal: Kolik je sedmkrát osm?“ „Ne, tak to nebylo! … se ptal: Kam jdeš?“ „Máš pravdu. A Černá karkulka povídá…“ „Byla to ……. karkulka!“ „No jo, dobře. A povídá: Jdu na trh koupit rajčata.“ „Kdepak, vůbec ne. Jdu navštívit nemocnou ……., ale teď jsem zabloudila.

Umíš opravit dědečka? „Vlastně máš pravdu. A ten kůň na to…“ „Jaký kůň? … to byl.“ „Ano, jistě. A poradil jí: Běž na náměstí, pak zahni doprava. Najdeš tam tři schůdky a na zemi korunu. Schůdku si nevšímej, korunu seber a kup si lízátko.“

Řešení: „Byla jednou jedna holčička a ta se jmenovala Žlutá karkulka“ . „Ne Žlutá, Červená“. „Aha, tak Červená karkulka. Její maminka ji jednou zavolala a řekla jí: Poslyš, Zelená karkulko…“ „Ale ne, Červená !“ „Aha, Červená Půjdeš k tetě Kateřině a doneseš jí tyhle slupky od brambor.“ „To ne: Půjdeš k babičce A doneseš jí tenhle koláč… „ „No dobře. Holčička šla, až přišla do lesa a potkala tam žirafu.“ „Ty to neumíš! Potkala vlka, a žádnou žirafu.“ „A ten vlk se jí zeptal: Kolik je sedmkrát osm?“ „Ne, tak to nebylo! Vlk se ptal: Kam jdeš?“ „Máš pravdu. A Černá karkulka povídá…“ „Byla to Červená karkulka!“ „No jo, dobře. A povídá: Jdu na trh koupit rajčata.“ „Kdepak, vůbec ne. Jdu navštívit nemocnou babičku, ale teď jsem zabloudila. „Vlastně máš pravdu. A ten kůň na to…“ „Jaký kůň? Vlk to byl.“ „Ano, jistě. A poradil jí: Běž na náměstí, pak zahni doprava. Najdeš tam tři schůdky a na zemi korunu. Schůdku si nevšímej, korunu seber a kup si lízátko.“

Červená karkulka Klikni na obrázek a podívej se na tuto pohádku. Snad nebude také popletená.

Použité materiály: Čížková M., Brukner J.; Čítanka pro 2. ročník základní školy; Praha, SPN 2003 Obrázky galerie Microsoft – www.office.microsoft.com http://www.youtube.com/watch?v=XLOxrimQ_J8