Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_Český jazyk

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_Český jazyk"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_Český jazyk Téma: Želva Valža – čtení s porozuměním Ročník: 1. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 ŽELVA VALŽA – čtení s porozuměním

3 Přečti si příběh o želvě Valže.
Na obloze se objevilo něco divného. „Podívej se, Lindo, co tam nahoře pluje?“ zeptala se Vendulka své kamarádky. „Vím, co to je. To je želva Valža. Četla jsem o ní pohádku.“ Vendulka zakroutila hlavou: „Copak želvy z pohádek plují nad naším městem?“ Linda zvedla pravou ruku a rychle želvě zamávala. „Ahoj želvo,nazdárek, čau, dobré odpoledne!“ volala Linda. A Vendulka se přidala: „Zdravíčko, má poklona!“ Obě prvňačky se smály a měly radost. Velká želva, která se objevila zničehonic nad Trutnovem, se podívala na zem a hlubokým hlasem odpověděla: „Zdravím vás, holčičky!“ „Co to má ta želva nad sebou?“ zeptala se Vendulka Lindy. „To jsou nějaké květiny? Nebo balónky?“ Linda si vždycky věděla rady. „V pohádce bylo napsáno, že želvu Valžu nadnášejí květiny. Je jich šest-tři velké a tři menší. Velké se jmenují Eiluj, Artep a Lokin, ty menší Ame, Anin a Akcul.“ Vendulka si říkala, že to jsou divná jména. Ale proč ne– v pohádkách je možné všechno.

4 Odpověz na otázky. 1. Jak se jmenovaly kamarádky z příběhu?
__________________________________ 2.Ve kterém městě bydlí? 3. Jak se jmenuje velká želva? 4. Ve které části dne se příběh odehrál?

5 5. Co želvu nadnáší? ____________________________________ 6. Kdo zamával želvě? 7. Kdo si vždycky ví rady? 8. Jaký hlas má Valža?

6 Vybarvi si obrázek.

7 Jak se jmenují větší létající květiny?
_____________________________________ Jak se jmenují menší létající květiny? A nyní napiš všechna jména květin pozpátku.

8 Žáci se naučí pracovat s textem, plnit dané úkoly.
Zdroj: Vlastní tvorba. Anotace: Čtení s porozuměním. Žáci se naučí pracovat s textem, plnit dané úkoly.


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_Český jazyk"

Podobné prezentace


Reklamy Google