Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní."— Transkript prezentace:

1 ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní ch škol IV/2 VY_42_INOVACE_24/36 – sada č.2 Autor: Zuzana Klumparová Období: září 2011 – červen 2012 Ročník: 1. Vzdělávací oblast: matematika SLOVNÍ ÚLOHY Anotace: Výukový materiál slouží k rozvoji matematického myšlení a chápání. Žáci řeší slovní úlohy společně na interaktivní tabuli nebo každý sám v pracovním listě.

2 Maminka pekla koláče. Upekla 4 koláče povidlové a 2 koláče tvarohové. Kolik koláčů upekla maminka dohromady?

3 Babička dala Janě 3 koruny. Dědeček dal Janě 5 korun. Kolik korun dostala Jana od babičky a dědečka? 1 Kč

4 Lenka a Monika si hrály s panenkami. Lenka měla 2 panenky a Monika měla také 2 panenky. Kolik panenek měla děvčata dohromady?

5 Kluci hráli kuličky. Jenda měl 10 kuliček a 3 kuličky prohrál. Kolik kuliček Jendovi zůstalo?

6 Maminka koupila 8 pomerančů. Toník 4 pomeranče snědl. Kolik pomerančů zůstalo?


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní."

Podobné prezentace


Reklamy Google