Bylinková spirála.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_BI_KOD_28_ABIOTICKE_FAKTORY_VLIV_PU.
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640 Autor: Mgr. Helena Roflíková Název: VY_32_INOVACE_16_I.Čj5_SLABIKY DĚ,TĚ,NĚ Téma: Slabiky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví.
POCHUTINY VY_32_INOVACE_17_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník Předmět:
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová POJĎTE, HONEM, PŘICHÁZEJÍ, UŽ NASTÁVÁ ČAS. KLUCI, HOLKY - KAŽDÝ TO VÍ,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Pinkrová Název : VY_52_INOVACE_16_Význam.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_04_Př7 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Kapradiny.
Magnety přírodní a umělé
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_05_CÉVNÍ SOUSTAVA
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Název prezentace (DUMu): Geometrická posloupnost – řešené příklady
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Hrnkovky náročné na teplotu
Podstatná jména Rod ženský
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_PŘÍRODOPIS
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
Téma: Předmět a příslovečné určení
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Hluchavkovité.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Filmová animace Rostliny Mgr. Jiří Mlnařík VY_32_INOVACE_Mul4a0210.
ČEKÁME NA JEŽÍŠKA VÁNOČNÍ PROJEKT
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Elektřina VY_32_INOVACE_05-29 Ročník: VIII. r. Vzdělávací oblast:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
EU_32_sada1_08_SV_Advent_Cup
Tématický celek : ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II .
VY_52_INOVACE_25_01_soustava kožní - hygiena
VY_32_INOVACE_04-59 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
SLOVESNÝ ZPŮSOB Autor prezentace: Mgr. Jaroslava Zámostná
Běžné reprezentace grafu
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Něco, co mohou napsat jen děti
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
Zvířata v lese –test plazi 2 autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Název prezentace (DUMu): Mocninná funkce – řešené příklady
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Přírodní školní zahrada
Prezentace – výklad učiva
Zlomky Násobení zlomků..
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Bylinky Šťovík kyselý Hana a Petr Ulrychovi Užívá se převážně zevně
Název školy: ZŠ HUSOVA 276, PODBOŘANY, OKRES LOUNY
Něco, co mohou napsat jen děti
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 9. roč.
VY_32_ INOVACE_ 01_ PŘÍRODOVĚDA 5
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vítá vás nový PowerPoint
Rozmnožování organismů
Letní pozdrav.
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_ Český jazyk
Jazyk a jazyková komunikace
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Bylinková spirála

Záhony a mikroklima - bylinková spirála Bylinková spirála nejlépe ilustruje způsob tvorby mikroklimat. Je to záhon stočený do spirály. Spirála začíná malým jezírkem, může to být třeba starý hrnec nebo umyvadlo. Je otočeno k severu. Místo hned za jezírkem má k dispozici dostatek vody a je spirálou stíněno, takže je vhodné pro rostliny, vyžadující vlhko a stín. Pokračuje polostínem, na vrcholu, otočeném k jihu se daří bylinám teplomilným. Na její výstavbu jsou vhodné kameny, ale můžeme použít i jiné materiály, pokud je máme k dispozici.

Výhody bylinkové spirály je téměř bezúdržbová přiláká na zahradu užitečný hmyz  poskytne spoustu voňavých bylinek bylinky jsou vždy po ruce a čerstvé je snadno přístupná a můžou se do zahradničení zapojit i děti můžete snadno experimentovat s novými druhy bylinek je krásná na pohled

Příklady bylin, vhodných pro různá stanoviště: pro vlhčí místa: máta, lichořeřišnice, kozlík, potočnice nenáročné: kopr, brutnák, rozmarýn, šalvěj, estragon, fenykl, koriandr, kerblík, řeřicha, petržel teplomilné: levandule, dobromysl, saturejka, mateřídouška, tymián