Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_9.2.05 Jméno autora: Mgr. Lenka Koritenská Datum, období kdy byl vytvořen: Název práce: Potravinová pyramida Předmět, pro který je VM určen: Přírodověda Ročník, pro který je VM určen: 4. ročník Časová dotace: 1 hod Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: Hygiena a zdraví – potravinová pyramida Metodický list, anotace- výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: tento materiál slouží k výkladu a procvičení učiva – potravinová pyramida Pomůcky:

2 Správný základ jídelníčku
Potravinová pyramida Správný základ jídelníčku

3 Co je to? Je to pomocník pro sestavování zdravého jídelníčku.
Na základně jsou vyznačeny potraviny, které by se měly jíst nejčastěji, čím výše jsou potraviny umístěny, tím méně by jich mělo v jídelníčku být. Na vrcholu jsou pak ty, které bychom měli jíst spíše výjimečně.

4 Příklad:

5 Popis:

6 Co je důležité: Jíst pestrou stravu
Vnímat rozdíl mezi stravou dospělého a dítěte Sportovat Nehladovět ani se nepřejídat

7 Autor prohlašuje, že tento materiál je jeho prací, nebo je stažen z uvedených zdrojů.


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"

Podobné prezentace


Reklamy Google