Lité těsto.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pala č inky MENU. Menu P ř íprava -> P ř íprava -> T ě sto -> T ě sto -> Sma ž ení -> Sma ž ení -> Nápl ň -> Nápl ň -> Dozdobení -> Dozdobení -> Autor.
Advertisements

Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y Houbová smaženice Porcí : 4 Doba přípravy : 35 min Použité suroviny: 800 g čerstvých hub | 1 ks cibule | 100.
Pekařská výroba  Výroba chleba  Výroba běžného pečiva  Výroba jemného pečiva.
Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba pizza pečiva Autor Hana Nykodymová Anotace.
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 28 Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. 1. BĚŽNÉ 2. JEMNÉ SUROVINY PŠENIČNÁ MOUKA VEJCE VODA DROŽDÍ /KVASNICE/ TUK SŮL CUKR NÁPLNĚ TVAROH MÁK POVIDLA MARMELÁDA,
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Trvanlivé pečivo  Sušenky  Oplatky  Perníky  Trvanlivé pečivo ze šlehaných hmot  Suchary, preclíky, tyčinky.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
ODLESŇOVÁNÍ. Důvody odlesňování člověkem: těžba dřeva využití půdy, na které lesy stojí, pro: - pastviny - zemědělské hospodaření (pole) - sídla - těžbu.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Jednotky délky. Najděte mezi následujícími větami nesmysly. a) Naše škola je vysoká cm. b) Tondovi dorostlo háro na 0, km. c) Martinův fix.
Využití ovoce v kuchyni
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Rádce ŠJ 3 propojuje ND a SK v jeden celek
Vánoční cukroví Perníčky Homolková, Hyská.
DUM - Digitální Učební Materiál
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Příprava drůbeže pečením
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
6.2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Suroviny pro cukráře I. ročník
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba plundrového těsta
VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁKYPY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nákypy, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor:
12.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
DUM - Digitální Učební Materiál
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
KUCHYŇ Ahoj, jmenuji se Adrianka a zvu vás k nám do kuchyně, která je maminčiným i tatínkovým královstvím. Tady mi uvaří pokaždé nějakou dobrotu. Jsou.
DUM - Digitální Učební Materiál
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
9.10. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
Technika obsluhy – Příprava mléka šlehaným parou
VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Poměr v základním tvaru.
SLOVNÍ ÚLOHY ŘEŠENÉ ROVNICÍ (o směsích)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch
Donuty.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Poměr v základním tvaru.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
21.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Transkript prezentace:

Lité těsto

Suroviny špetka Polohrubá mouka

Sladké Slané

Rozdělení Lité těsto můžeme nakypřit: a.   palačinky – nekypří se, suroviny se pouze rozmíchají b.    trhanec – je kypřený bílkovým sněhem c.    lívance -  jsou kypřené droždím, v případě nouze kypřícím práškem d. Vafle – nekypří se

Tepelná úprava – dělení dle produktu Olej Rostlinný tuk

Palačinky Crepes -Francouské palačinky – hladká mouka Galettes – pohanková mouka Plněné palačinky Zapékané palačinky Flambované palačinky

Slané produkty Slané druhy těsta používáme na přípravu některých druhů vložek do polévek. Na slané typy pokrmů – palačinky se špenátem

Sladké náplně do palačinek Marmeláda Ovoce Zmrzlina Tvaroh .

Top recept na závěr  Kakaová palačinka s cottage cheese a jahodovým přelivem (4 porce) 2 lžíce kakaa holandského typu, 2 balení cottage cheese, šlehačka, meduňka Jahodový přeliv: (500 g mražených jahod, 1 malá sklenička domácí jahodové marmelády) Jahody pokrájíme, lehce podlijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Pak vmícháme jahodovou marmeládu a vše krátce prohřejeme. Mezitím připravíme podle předcházejícího receptu sladké těsto, do něhož přimícháme kakao. Upečeme osm palačinek, ještě teplé je potřeme sýrem cottage a jahodovým přelivem. Zdobíme ušlehanou šlehačkou a lístkem meduňky.