Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík"— Transkript prezentace:

1 Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík
Praktické činnosti Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík

2 Masné výrobky Uzeniny – salámy, vuřty
Vařené výrobky – jelita, jitrnice, tlačenky Uzená masa – šunka, slanina Masné výrobky bývají většinou tučné, velmi slané a kořeněné. Do jídelníčku je zařazujeme jen výjimečně.

3 Výroba uzeniny Uzeniny se vyrábí z mletého nebo krájeného masa (eventuálně špeku), koření a mouky. Maso se nakrájí nebo rozemele a smíchá s kořením a moukou nebo jiným škrobem. Naplní se do střev nebo jiných obalů. Různou dobu se udí.

4 Vařené výrobky Do těchto výrobků se používá vařené i syrové maso, moučné nebo obilné výrobky( u tlačenky želírovací hmota) a koření. Ingredience se smíchají, okoření a plní do střívek nebo jiných obalů. Různou dobu se povaří ve vodě.

5 Uzená masa Na tyto výrobky potřebujeme maso, koření a vodu.
Maso okořeníme (popřípadě i naplníme injekční stříkačkou vodou s kořením) a zalijeme nálevem. Necháme v nálevu určitou dobu (můžeme během této doby obracet). Určitou dobu udíme.


Stáhnout ppt "Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík"

Podobné prezentace


Reklamy Google