Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:"— Transkript prezentace:

1 TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 498 Vypracováno: II. pololetí 2012/2013

2 Vanilkový krém Část mléka rozmícháme s krémovým práškem a žloutky.
Zbylé mléko svaříme s cukrem a vanilkou, přilijeme směs mléka se žloutky a nad párou uvaříme do požadované hustoty. Vařený krém procedíme. Vanilkový krém používáme na přelévání dukátových buchtiček nebo jako základní krém na přípravu jiných druhů teplých krémů (kakaového, maraskýnového, punčového apod.).

3 Vanilkový krém

4 Kakaový krém Místo vanilky přidáváme kakao.Přidáváme kávu.

5 Vinná pěna Víno mícháme ve vodní lázni s vejcem a žloutky, přidáme cukr a citrónovou kůru, vše šleháme do zhoustnutí a ihned podáváme. recepty.jiribures.cz 

6 ZDROJ Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s


Stáhnout ppt "TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google