Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Kariérové poradenství
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Projekt.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Dětský domov Karlovy Vary a Ostrov
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
ohroženým domácím násilím
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
Sociální patologie SCPT SCPA
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Projekt: Klidnější život s dobrým rodinným rozpočtem „Jak se starat o rodinné finance“ InHelp, o.p.s. 5.Května 3, Milovice.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Rodinné právo II Milana Reichlová.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Náhradní rodinná péče -NRP
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Individuální projekt OP LZZ Systémová podpora procesů transformace systému péče o rodiny a děti Pardubice, 25. října 2012 PhDr. Miloslav Macela ředitel.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Transformace a sjednocení systému péče o ohrožené děti Ministerstvo práce a sociálních věcí Barbara Resnerová Služby pro rodiny Potřeby a možnosti podpory.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Sociálně právní ochrana dětí Historický vývoj SPO (chudinská péče, sirotčí pokladny, okresní komise pro péči o mládež …) Současná úprava – zákon č. 359/1999.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
Projekt Trojlístek Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny Trojlístek, sblížení tří generací® Mgr. Veronika Horehleďová vedoucí.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
PREZENTUJÍCÍ Společně vše zvládneme Červen 2013 Mgr. et Bc. Petr K r č á l radní Kraje Vysočina pro sociální oblast protidrogové prevence a multikulturní.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
MUDr. František Schneiberg
Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
M_ANIMA radí – Sama sobě vedoucí
SOS dětské vesničky.
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Koncepční záměry MPSV v oblasti náhradní rodinné péče
Sociálně aktivizační služby
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče

Centrum podpory náhradní rodinné péče Zásadní roky 2000 2007 2013 ZALOŽENÍ NÁRUČE PODPORA PĚSTOUNŮ LEGISLATIVNÍ ÚPRAVA 3 základní sekce Centrum pro rodinu Náruč, z.ú. vzniklo již v roce 2000 jako mateřské centrum. V současné době se Náruč skládá ze tří sekcí: - Centrum podpory náhradní rodinné péče - Rodinné centrum (program pro rodiny s dětmi, přednášky, cvičení, kroužky) - Miniškolka (pro děti od dvou let Centrum podpory náhradní rodinné péče Rodinné centrum Miniškolka

Centrum podpory náhradní rodinné péče Máme pověření k výkonu sociálně právní ochrany dětí dle zákona č. 359/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů. 3 hlavní cinnosti Náborově edukační kampaně na vyhledávání náhradních rodin Máme pověření k výkonu sociálně právní ochrany dětí dle zákona č. 359/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Hlavní naše činnosti: Projekt „Dáváme rodinám šanci“ Náborově edukační kampaně na vyhledávání náhradních rodin Doprovázení pěstounských rodin Projekt „Dáváme rodinám šanci“ Doprovázení pěstounských rodin

Projekt „Dáváme rodinám šanci“ (DRŠ) 2014 podmíněno spoluprací s orgány sociálně právní ochrany dětí Cílem projektu Cílová skupina Máme pověření k výkonu sociálně právní ochrany dětí dle zákona č. 359/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Hlavní naše činnosti: Projekt „Dáváme rodinám šanci“ Náborově edukační kampaně na vyhledávání náhradních rodin Doprovázení pěstounských rodin spokojené a šťastné děti rodiny s dětmi v ohrožení či krizové situaci

osvětu „Znáš svá práva“ vyhledávání náhradních rodin psychologické poradenství pro rodiny s dětmi sociálně-právní poradenství osvětu „Znáš svá práva“ vyhledávání náhradních rodin projekt DRŠ nabízí Projekt zahrnuje: psychologické poradenství pro rodiny s dětmi sociálně-právní poradenství osvětu „Znáš svá práva“ vyhledávání náhradních rodin zajištění asistovaných kontaktů vedení případových konferencí vzdělávací aktivity aktivity pro biologické děti v pěstounských rodinách aktivity pro biologické děti v pěstounských rodinách zajištění asistovaných kontaktů vedení případových konferencí vzdělávací aktivity

Osvěta „Znáš svá práva“ Program realizujeme na základních školách prvního stupně a pro děti z mateřských škol. Hravou formou informujeme deti o jejich právech.

Vyhledávání náhradních rodin Kampaň pod patronací Krajského úřadu Libereckého kraje Mít domov a rodinu „Samozřejmost nebo vzácnost?“ nezávazná informační setkání pro zájemce o pěstounskou péči prezentování na kulturních akcích města (např. Staročeské trhy)

Centrum podpory náhradní rodinné péče Uzavírání dohod o výkonu pěstounské péče 62 dohod Máme pověření k výkonu sociálně právní ochrany dětí dle zákona č. 359/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Hlavní naše činnosti: Projekt „Dáváme rodinám šanci“ Náborově edukační kampaně na vyhledávání náhradních rodin Doprovázení pěstounských rodin 34 dohod příbuzenská pěstounská péče 20 dohod dlouhodobá pěstounská péče 8 dohod s pěstouny na přechodnou dobu

pestounum nabízíme: zajištění kontaktu s biologickou rodinou tematická klubová setkání pro pěstouny vzdělávání pěstounů přímá práce v rodinách pestounum nabízíme: Projekt zahrnuje: psychologické poradenství pro rodiny s dětmi sociálně-právní poradenství osvětu „Znáš svá práva“ vyhledávání náhradních rodin zajištění asistovaných kontaktů vedení případových konferencí vzdělávací aktivity aktivity pro biologické děti v pěstounských rodinách psychologické poradenství odlehčovací služby doučování pro děti supervize

Pěstounská péče na přechodnou dobu období rok 2014 až 07/2017 41 dětí 2014 2015 2016 2017 5 dětí 9 dětí 12 dětí 15 dětí

Pěstounská péče na přechodnou dobu období rok 2014 až 07/2017 41 dětí 18 * Počty dětí předaných do následné péče 8 8 5 2

Pěstounská péče na přechodnou dobu období rok 2014 až 07/2017 41 dětí 18 * Přehled věku dětí při odchodu z pěstounské péče na přechodnou dobu do následné péče 11 12

příběh naší pěstounky na přechodnou dobu

KONTAKTY Centrum pro rodinu Náruč, z.ú. Skálova 540 Turnov web: www.naruc.cz Jitka Altmanová tel. 734 307 520 email: naruc.cppr@seznam.cz

DĚKUJEME ZA POZORNOST