Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu 23.6.2015 Mgr. Kateřina Majerová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu 23.6.2015 Mgr. Kateřina Majerová."— Transkript prezentace:

1 Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu 23.6.2015 Mgr. Kateřina Majerová

2 Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu 7 statečných Na počátku vzniku institutu PPPD na území MSK v roce 2012 působilo 7 PPPD V současné době je v MSK 85 PPPD Počet přijatých žádostí na pěstounskou péči na přechodnou dobu: 2012 2013 2014 29 73 137

3 Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Jaké aktivity KÚ MSK přispěly k zájmu veřejnosti o institut PPPD Od roku 2011 kampaň „Dejme dětem rodinu“ V roce 2014 bylo vytvořeno Metodické doporučení k pěstounské péči na přechodnou dobu. V průběhu února až června 2014 - mapování realizace PPPD v Moravskoslezském kraji - referentky odboru sociálních věcí krajského úřadu navštívily vytipované domácnosti pěstounů a shromáždily informace o dosavadním fungování PPPD. Vznik pracovní skupiny - zástupci KÚ MSK x orgány sociálně-právní ochrany dětí x doprovázející organizace Metodické doporučení KÚ MSK sjednocení postupů v rámci realizace pěstounské péče na přechodnou dobu v Moravskoslezském kraji. V září 2014 všichni aktuálně zařazeni pěstouni prakticky obeznámeni s Metodickým doporučením na společném setkání, stejně tak i doprovázející organizace a OSPOD. Červen 2015 aktualizace Metodického doporučení KÚ MSK (zasedání pracovní skupiny).

4 Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Mezi další aktivity na podporu pěstounské péče patří: projekt „Individuální asistence a podpora žadatelů zařazených do evidence žadatelů o náhradní rodinnou péči“ Cílem projektu je podpora a pomoc žadatelům o NRP v náročném období seznamování se s dítětem a jeho přijetí do rodiny, kdy dosud byli v této ne jednoduché životní situaci žadatelé o pěstounskou péči odkázáni sami na sebe. Prostřednictvím tohoto projektu získáváme řadu potřebných informací pro nastavení optimálního systému zprostředkování NRP včetně nastavení vzájemné spolupráce mezi všemi institucemi, které jsou do procesu zprostředkování NRP zapojeny tak, aby ulehčily žadatelům zvládnutí tohoto pro ně náročného období.

5 Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Děti z PPPD

6 Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstouni na přechodnou dobu jsou využíváni především pro novorozence, ale i pro děti starší 11 let. I sourozenecké skupiny mají možnost být na krizovou dobu umístěny do PPPD.

7 Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu 85 dětem bylo v loňském roce zajištěno rodinné prostředí u profesionálních pěstounů. Pro zajímavost - Máme i případ, kdy pěstouni poskytovali péči nezletilé matce i jejímu novorozenému dítěti.

8 Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Kasuistika aneb co to znamená mít dítě z PPPD

9 Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu 23.6.2015 Mgr. Kateřina Majerová."

Podobné prezentace


Reklamy Google