Foto zdroj: http://paradiseintheworld.com/shenzhen-china/ SHENZHEN Foto zdroj: http://paradiseintheworld.com/shenzhen-china/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Advertisements

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A03Z6-8_Rusko - lidé a hospodářství.
Krajská správa ČSÚ v Plzni | Slovanská alej 36, Plzeň | Miloslav Chlad CIZINCI V ČR A PLZEŇSKÉM KRAJI Tisková konference, Plzeň,
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_11_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Norsko Základní škola Libina, příspěvková organizace,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
MSV Brno 2013 Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Společně bezpečně v Evropské unii EU – Hodnocení rizik u malých firem a mikrofirem 2012.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autor: Mgr. Irena Rutarová
ČÍNA.
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Specifické otázky společenské podpory početných rodin (Josef Zeman, Národní centrum pro rodinu) Cílem systému podpory rodin je udržení a postupný nárůst.
Podpora v nezaměstnanosti
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Příprava projektů OP Z – základní informace
Společné a koordinované politiky EU
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Sociální politika v EU. Charakteristika a vývoj sociální politiky EU
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Seminární práce ČESKO – SLOVENSKÁ MIGRACE PO ROZDĚLENÍ ČESKOSLOVENSKA
PŘÍJMY – NEROVNOST, DISKRIMINACE, CHUDOBA
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Venkovské osídlení AUTOR: Mgr. Aleš Skála
REZERVY ČESKÉHO TRHU PRÁCE A JEHO BUDOUCNOST
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Jitka Jerhotová Škola
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
SLUŽBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Elektropříslušenství
Mezinárodní migrace AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Rodina na prahu 3. tisíciletí
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Imigrační politika EU Listopad 2010.
ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA. ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA MZDA JE ODMĚNOU ZA VYKONANOU PRÁCI JE SMLUVNÍ MUSÍ RESPEKTOVAT ZÁKONÍK PRÁCE A ZÁKON O MINIMÁLNÍ MZDĚ, MZDOVÉ.
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Severní Amerika – Kanada 1
Tisková konference ČMKOS
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Téma hodiny: Srbsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Téma hodiny: Makedonie Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Sňatečnost obyvatel ČR Terezie Štyglerová
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Srovnání zdanění 1 mil. Kč: a) Majitel SRO vykáže zisk 1 mil
VZDĚLÁVÁNÍ VE SVĚTLE DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE
Transkript prezentace:

Foto zdroj: http://paradiseintheworld.com/shenzhen-china/ SHENZHEN Foto zdroj: http://paradiseintheworld.com/shenzhen-china/

ZÁKLADNÍ ÚDAJE hl. město provincie Guandong Subprovinční město Složen z 241 vesnic Rozloha: 2 050 km² Počet obyvatel: 14 – 15 mil. Obyvatel (údaj z roku 2012, zdroje se liší) Hustota zalidnění: 4 202,7 obyv. / km² První zmínky již 5000 př. n. l., důležitější však rok 1979 – VZNIK ZVLÁŠTNÍ EKONOMICKÉ ZÓNY – uvolněná politika Deng Xiaopinga, výhodná poloha (blízkost Hongkongu)

ZVLÁŠTNÍ EKONOMICKÁ ZÓNA Odlišná práva od práv dané země – např. nižší daně, celní osvobození... Cílem: především zvyšování investic do zahraničí, zvýšení počtu pracovních příležitostí, rozvoj exportu... Zroj : http://www.startbizindia.in/special_economic_zone.php

Demografický přehled V současné době je průměrný věk obyvatel Shenzhenu méně než 30 let - 8.49 % se pohybuje mezi 0-14 let, 88.41 % 15-59, z toho jedna pětina v rozmezí 20 a 24 let a 1.22 % lidé nad 65 let 95% obyvatel se narodilo mimo Shenzhen (2009) Údaj z roku 2009 informuje o 6,4 milionu legálních a 5 a více milionu nelegálních přistěhovalců Intelektuálové s vysokým vzděláním X pracovníci z vesnic se slabým vzděláním Přes 20% čínských pracovníků s titulem PhD pracuje v Shenzhenu (červen 2007)

Zdroj: http://upload. wikimedia

Demolice budov v Shenzhenu v roce 2005 V roce 1980 rozmach výstavby vysokých budov – spojeno s vlnou migrantů přicházejících do Shenzhenu, poptávka ubytování) Spousta budov vystavěna bez vládních povolení, špatné podmínky největší demolice v historii číny (zahrnovala území o velikosti 51 000 m²) zaměřena na 16 budov s více než 8 patry – největší počet vysokých budov, které byly srovnány se zemí současně Evakuováno téměř 10 000 lidí

Zdroj: http://www.newsgd.com/pictures/peoplelife/200505230135.htm

Další problémy spojené s migrací Odloučení od rodiny Špatné pracovní podmínky (nízké platy, špatné zacházení se zaměstnanci – dlouhé pracovní doby, často zdraví nebezpečné prostředí..) Špatné sociální zázemí ( nekvalitní ubytování, nedostatečná zdravotní péče..) Gold city – Ghost city (počet obyvatel je přímoúměrný rozkvětu hospodářství v dané oblasti)

Zdroje: - http://www.culanth.org/?q=node%2F342 - http://www.oceanmate.com/moving-out.htm - http://www.newsgd.com/pictures/peoplelife/200505230135.htm - http://en.wikipedia.org/wiki/Shenzhen - http://chinaleftreview.org/?p=492 - http://www.academia.edu/2152986/Shenzhen_City_of_Suspended_Possibility

ZÁVĚR Děkuji za pozornost :) A malé shrnutí: http://v.youku.com/v_show/id_XMzI5NDA3NDEy.html