Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLUŽBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLUŽBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 SLUŽBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám.

2 nevýrobní část národohospodářského komplexu
význam (podíl na HDP) trvale vzrůstá roste zaměstnanost

3

4 maloobchod administrativa a řízení zdravotní péče sociální péče vzdělávání ubytování stravování zahraniční obchod tělovýchova a rekreace POZOR: věda a výzkum = kvartér

5 Služby můžeme také dělit na
výdělečné nevýdělečné (financované ze státního rozpočtu, nadací apod.) Některé služby jako opravny obuvi, čistírny, krejčovství aj. patří do výrobní - sekundární sféry.

6 Faktory ovlivňující poptávku obyvatelstva po službách
hustota zalidnění velikost sídel životní úroveň obyvatelstva

7 hierarchické uspořádání
vyšší řád střediska (1 – 3) větší počet zařízení větší počet obsluhovaných obyvatel větší zázemí ale nižší frekvence užití služeb a delší vzdálenost k středisku stejného řádu

8 obslužná zařízení prahy a zázemí odlišné nároky služeb odlišná vybavenost sídel středisková nestředisková

9 Podíl sektorů na hospodářství

10 http://upload. wikimedia


Stáhnout ppt "SLUŽBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google