PSYCHOHRÁTKY 02.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Advertisements

Výběr úkolů pro rozbor divadelní hry po obsahové, literární a jazykové stránce. Prezentace je doplněna ukázkou z internetu a pracovním listem.
Často slyšíme věty: Led je lehčí než voda Železo je těžší než peří Má však železná jehla větší hmotnost než peří v peřině?
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Z obrázků vytvoř věty jednoduché Některé věty napište na tabuli.
Předmět:Přírodověda Ročník:5. Tematický okruh:Rozmanitost přírody Název učiva:Včela medonosná Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
All rights reserved © 2006 eda seibert1 Gustav Klimt Vůdčí osobnost Vídeňského modernismu.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_16_ROZVÍJENÍ.
Černý Petr − druhy slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VODA, VZDUCH - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY__III/2__INOVACE__04 Český jazyk PODSTATNÁ JMÉNA.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Základní větné členy Název sady: Český jazyk 6. ročník.
Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída.
Zeus v podobě bílého býka unesl foinickou princeznu Europu na ostrov Krétu. Zeus v podobě bílého býka unesl foinickou princeznu Europu na ostrov Krétu.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Bůh je moje jistota..
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_19_PRVOUKA
ČÍM CHCI BÝT AŽ VYROSTU FILIP KUDLA.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Člověk a jeho svět 2.ročník
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Úzká brána a cesta k životu
Modrý drak Glaucus Atlanticus
Znakový jazyk Znakovaná čeština
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Oběh vody v přírodě Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Základní jednorozměrné geometrické útvary
, Pravým jménem Gregory Jackson, narozen 11 Listopadu 1985, je znám především pro své komediální skeče, ve kterých hraje 12 + postav. Všechny hraje on.
Přídavná jména.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Vyjadřují vlastnosti podstatných jmen.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-01
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
psychologie a společenské výchovy
Já?! Mt 21,33-46.
Anotace: Klíčová slova:
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
VY_32_INOVACE_ČJ.7.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.04_Literární teorie.
Zpívá – Lucie Bílá hudba –Leonard Kohen český text –Gabriela Osvaldová
Lahvička MG Production.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.16_Hádanky_a_křížovky.
Moudrost husí.
AKUZATIV OF LIVING CREATURES MALE ALIVE
Charlie Chaplin.
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_15_Lidské tělo II.
Markéta Hanzalová Náprstková N11 Nervová soustava
Srovnání zdanění 1 mil. Kč: a) Majitel SRO vykáže zisk 1 mil
“Umět zareagovat”.
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Transkript prezentace:

PSYCHOHRÁTKY 02

SOCIÁLNÍ ITELIGENCE A JEJÍ TRÉNINK

Příklad 4 1 3 2 Muž vítá zájem zvířata o svou manželku, avšak je zklamán, když ji hladové zvíře zřejmě shledává nestravitelnou. Čas i se zapsáním děje:

Otec a syn rybaří 6 1 Chlapci je líto zabít chycenou rybu, vrátí ji do řeky, ale tam ji sežere ryba větší. Nadprůměrné řešení: 1´30´´ Průměrné řešení: 1´35´´ do 2´15´´ Podprůměrné řešení: 2´15´´ a výše 2 4 5 3

Děda, jeho klobouky a opičky 2 4 6 Opice vezmou dědovi klobouky. Hrozby nepomáhají, avšak metoda opičení ano. Nadprůměrné řešení: 3´20´´ Průměrné řešení: 3´25´´ do 4´40´´ Podprůměrné řešení: 4´45´´ a výše 3 5 1

Špion versus špion 1 2 Černý špion nespal, předvídal úmysly špiona bílého. Připravil ještě jednoho psa, jehož udobření se nezdařilo. Nadprůměrné řešení: 3´45´´ Průměrné řešení: 3´50´´ do 5´50´´ Podprůměrné řešení: 5´55´´ a výše 6 3 4 5

Tvořivý chlapec Váha je pro slona příliš malá, chlapce osvítí „heuréka“; navrhne, aby slon sestoupil do lodě, označí ponor. Loď se pak naloží pouze kamením, až dosáhne téhož ponoru, a kamení postupně zváží. Nadprůměrné řešení: 3´15´´ Průměrné řešení: 3´20´´ do 4´40´´ Podprůměrné řešení: 4´45´´ a výše 2 1 4 6 5 3

Fotbal 1 5 Táta hraje se synem fotbal. Míč vletí do kanálu. Táto ho tam najde. Když leze z kanálu ven, chlapec nerad kopne tátu do hlavy, protože se podobá míči. Chlapci je to líto a táta mu odpustí. Nadprůměrné řešení: 2´50´´ Průměrné řešení: 2´55´´ do 4´50´´ Podprůměrné řešení: 4´55´´ a výše 4 3 6 8 2 7

Námluvy 8 7 Nápadník chce, aby jej milovaná vyslyšela, ale ta je stále nafoukaná, i když nápadník zvětšuje své dárky. Nakonec se přijde rozloučit, avšak s jinou zájemkyní. Nadprůměrné řešení: 2´40´´ Průměrné řešení: 2´45´´ do 3´10´´ Podprůměrné řešení: 3´15´´ a výše 5 6 4 3 2 1

Člověk a pták 6 7 Člověk pozoruje ptáka a chtěl by také létat. Zkouší to, nejde to, dostane vztek. Zapřemýšlí nikoliv nad létáním, ale nad pomstou. Zhotoví luk a ptáka sestřelí; je to pomsta, nikoliv hlad. Nadprůměrné řešení: 2´40´´ Průměrné řešení: 2´45´´ do 3´55´´ Podprůměrné řešení: 4´00´´ a výše 8 1 2 2 5 1 3 4

5 4 7 Dcera přivedla představit otci svého nápadníka. Ten však o něm nechce ani slyšet a nakonec ho vyhodí. Dcera si stěžuje matce, ta jde za otcem a ten, protože je pod pantoflem, nápadníka vhodí zase zpět. Nadprůměrné řešení: 5´00´´ Průměrné řešení: 5´05´´ do 6´30´´ Podprůměrné řešení: 6´35´´ a výše 8 9 10 6 2 3 Rodinná zápletka 1