Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, 2013-01-04 NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, 2013-01-04 NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude jsou kamarádi ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/   Anotace: Materiál je určen pro 4. třídu, slouží k procvičení čtení a zlepšení schopnosti porozumění textu.

2 Všude jsou kamarádi Honza má v domě i ve škole spoustu kamarádů a kamarádek: s Petrem chodí hrát fotbal, s Jirkou sedí u počítače. Ve škole sedí vedle Honzy vietnamská holčička Lin. Moc pěkně čte – kolik už přečetla knížek. Jožka z romské rodiny krásně zpívá, hraje taky na housle a vůbec je s ním legrace. Mít spolužáky, co jsou odjinud, to je prima, myslí si Honza. Zkouší pozdravy v cizích jazycích.

3 Odpověz správně : Má Honza málo nebo hodně kamarádů?
Honza má hodně kamarádů i kamarádek. Jaké národnosti jsou Honzovi spolužáci? Češi, vietnamka a rom. Dokážeš říct, jaké zájmy má Jožky a proč ho má Honza rád? Jožka hezky zpívá, hraje na housle. Honza je s ním rád, protože s Jožkou je legrace.

4 Kolik je v textu vlastních jmen? Vyjmenuj je.
Honza má v domě i ve škole spoustu kamarádů a kamarádek: s Petrem chodí hrát fotbal, s Jirkou sedí u počítače. Ve škole sedí vedle Honzy vietnamská holčička Lin. Moc pěkně čte – kolik už přečetla knížek. Jožka z romské rodiny krásně zpívá, hraje taky na housle a vůbec je s ním legrace. Mít spolužáky, co jsou odjinud to je prima, myslí si Honza. Zkouší pozdravy v cizích jazycích. V textu je 5 vlastních jmen – Honza, Petr, Jirka, Lin, Jožka.

5 A teď trochu přemýšlení
Kdo chodí s Honzou na hokej? Nikdo, Honza na hokej nechodí. Který s Honzových kamarádů tráví volný čas u počítače? Jirka. Jak bys mu doporučil ty trávit jeho volný čas? Sportem, zábavou(divadlo, kino, četba, sejít se s kamarády a povídat si…)……. Líbí se Honzovi, že má spolužáky i z jiných zemí? Máš i ty spolužáky jiné národnosti? Nauč se jejich řečí pozdravit.

6 Použité zdroje: DRIJVEROVÁ, M. Pracovní karty ke světu okolo nás. Všeň: Alter, ISBN Snímek č.1 [cit ] Obrázek smajlíka s červenou knihou byl použit z galerie Office. Snímek č.2 [cit ] Obrázek smajlíka s modrou knihou byl použit z galerie Office. Snímek č.3 [cit ] Obrázek černošského chlapce byl použit z galerie Office. Snímek č.4 [cit ] Obrázek vietnamské dívky byl použit z galerie Office. Snímek č.5 [cit ] Obrázek rozesmátého smajlíka byl použit z galerie Office.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, 2013-01-04 NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude."

Podobné prezentace


Reklamy Google