Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída."— Transkript prezentace:

1 Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída

2 Obsah: I.Pohyb, sport II.Výživa, potraviny III.Pitný režim

3 Pohyb, sport Jak dlouho by jsme se mněli hýbat? - Dospělí alespoň 30 minut denně,děti 60minut.

4 Pravidelný pohyb může pomoci u těchto obtíží: únava, ztráta energie, sil studené končetiny, ruce, nohy bolest, křeče svalů bolest krční páteře, bolest zad nadváha, obezita ranní ztuhlost, bolest kyčlí křeče lýtek, nohou snížená imunita nespavost poruchy soustředění, paměti celulitida krevní tlak Sportů je dostatek Fotbal Lední hokej Lyžování Běh Tanec Judo Plavání Tenis Volejbal Gymnastika

5 Výživa, potraviny Pět hlavních zásad pro správné stravování Stručně je lze shrnout do 5 slov – pestrost, přiměřenost, vyváženost, pravidelnost a výhodnost. Snídaně by měla tvořit 20% - základ dne 1.Svačina by měla tvořit 10% Oběd by měl tvořit 35% 2.Svačina by měla tvořit 10% Večeře by měla tvořit 25%

6 Průměrný český člověk během svého života Vypije přibližně 51 000 litrů vody Zkonzumuje téměř 6,4 t masa a masných výrobků, Asi 1,8 t mléčných výrobků Přibližně 1,6 t cukru, 7,3 t škrobů, Přibližně 1,4 t tuků Přes 2 t zeleniny a ovoce.

7 Pitný režim Naše tělo potřebuje pro svou správnou funkci přijmout přibližně 1,5-2,5 litrů vody denně. Dostatečný pitný režim, složený z vhodných nápojů, nedodává tělu pouze potřebné množství tekutin, ale i velice důležité minerální látky a stopové prvky. Bez vody jsme většinou schopni přežít 2-4 dny. Krátkodobý nedostatek tekutin způsobuje bolest hlavy, zhoršené soustředění a únavu. Dlouhodobý deficit zase může za předčasné stárnutí tkání i potíže s klouby a páteří.

8 Vhodnými nápoji jsou pitná voda, pramenitá voda, stolní vody bez příchuti, ovocné hořké čaje, slabý hořký černý čaj, slabý hořký zelený čaj. Do příjmu tekutin lze též zahrnout polévky (nesmí být přesolené, sůl váže vodu v těle), přírodní (nepřislazované) ovocné a zeleninové šťávy konzumace zeleniny a ovoce bohatého na vodu. Ze zeleniny je to např. mrkev, hlávkové zelí, okurky, rajčata, všechny druhy salátů, špenát (ne mražený). Z ovoce jsou to např. jahody, hrušky, jablka, hroznové víno, vodní melouny, broskve, meruňky, grapefruity, pomeranče. NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!

9 Kolik cukru co obsahuje?


Stáhnout ppt "Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída."

Podobné prezentace


Reklamy Google