Zařízení na pečení a smažení Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Zařízení na pečení a smažení Anotace: Prezentace seznamuje žáky se zařízením na pečení a smažení, u jednotlivých zařízení popisuje jejich části a možnosti využití. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: cukrářské pece, smažící pánve, ponorné smažiče Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_15
Zařízení na pečení a smažení
Obrázek č. 1
Cukrářské pece skříňový tvar 2 nebo 3 pečící trouby sklopná dvířka druhy - plynové - elektrické - horkovzdušné
Obrázek č. 2
Smažící pánve slouží ke smažení, opékání potravin, k přípravě základů a omáček, k dušení, vaření druhy - plynové - elektrické
části smažící pánve: sklopná chromniklová nebo litinová pánev topná tělesa - zabudovaná ve dně pánve termostat - automaticky udržuje teplotu odklápěcí poklop - může být i v provedení tlakového vaření s pojišťovacím ventilem
Obrázek č. 3
Obrázek č. 4
Obrázek č. 5
Ponorné smažiče v různých velikostech jedna nebo více van
části: vana - z chromniklové oceli pevná nebo výklopná elektrická topná tělesa termostat - reguluje výkon topných těles koš z chromniklového pletiva - k ukládání potravin určené ke smažení výpustný kohout
Obrázek č. 6
Obrázek č. 7
Obrázek č. 8
Obrázek č. 9
Obrázek č. 10
Obrázek č. Obrázek č. 11
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Obrázky: č. 1- 11 archiv školy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.