Zařízení na pečení a smažení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková.
Advertisements

Vytápění Základní části teplovodního vytápění
VARNÁ ZAŘÍZENÍ.
Vytápění Kotle na tuhá paliva. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Vytápění Parní otopná tělesa. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Rozdělení odbytových středisek
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
Příprava pokrmů ze skopového masa
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Převody čísel. soustav - opakování
Výstupní zařízení - plotr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Světlo, optické zobrazení - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škrábání brambor a kořenové zeleniny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa
Geometrická posloupnost - součet
Geometrická posloupnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zvěřina – charakteristika masa
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů- 2. část
Charakteristika a dělení drůbeže
Prostory v provozovně společného stravování
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Deratizace, dezinsekce a dezinfekce
Rošty, rožně, grily, mikrovlnná zařízení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Software počítače 2 - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení umýváren nádobí
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava drůbeže vařením, dušením
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava výrobků před pečením 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Skopové maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číselné soustavy - Opakování
Vzdálenost bodu od přímky. Vzdálenost rovnoběžek.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Technické prostředky v požární ochraně
Aritmetická posloupnost - součet
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdálenost bodu od přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Procvičování – analytická geometrie v rovině
Základní pojmy fyziky atomu
Vytápění Základní části teplovodního vytápění
Transkript prezentace:

Zařízení na pečení a smažení Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Zařízení na pečení a smažení Anotace: Prezentace seznamuje žáky se zařízením na pečení a smažení, u jednotlivých zařízení popisuje jejich části a možnosti využití. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: cukrářské pece, smažící pánve, ponorné smažiče Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_15

Zařízení na pečení a smažení

Obrázek č. 1

Cukrářské pece skříňový tvar 2 nebo 3 pečící trouby sklopná dvířka druhy - plynové - elektrické - horkovzdušné

Obrázek č. 2

Smažící pánve slouží ke smažení, opékání potravin, k přípravě základů a omáček, k dušení, vaření druhy - plynové - elektrické

části smažící pánve: sklopná chromniklová nebo litinová pánev topná tělesa - zabudovaná ve dně pánve termostat - automaticky udržuje teplotu odklápěcí poklop - může být i v provedení tlakového vaření s pojišťovacím ventilem

Obrázek č. 3

Obrázek č. 4

Obrázek č. 5

Ponorné smažiče v různých velikostech jedna nebo více van

části: vana - z chromniklové oceli pevná nebo výklopná elektrická topná tělesa termostat - reguluje výkon topných těles koš z chromniklového pletiva - k ukládání potravin určené ke smažení výpustný kohout

Obrázek č. 6

Obrázek č. 7

Obrázek č. 8

Obrázek č. 9

Obrázek č. 10

Obrázek č. Obrázek č. 11

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Obrázky: č. 1- 11 archiv školy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.