eRecept – komunikace se základními registry

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Základní registry v architektuře eGovernmentu ČR Útvar hlavního architekta eGovernment Ministerstvo vnitra ČR Ondřej Hůrka.
Celní správa České republiky Činnost Celní správy ČR při uplatňování mezinárodních sankci.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz1/11 Konference k základním registrům, Ostrava, Ing. Stanislav Palas, Český.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
PREZENTUJÍCÍ eIDAS autentizace (eOP-eMedocs ukázka využití) Petr Pavlinec Odbor informatiky Kraj Vysočina.
Vztah předpisů na ochranu osobních údajů a předpisů k právu na informace Odborný seminář STMOÚ 23. – 25. říjen 2011 Špindlerův mlýn.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Centrální registr zbraní – změna právní úpravy. Harmonogram novely červenec 2012 rozeslání novely do meziresortního připomínkového řízení předložení.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Jak lze využít infrastrukturu CzechPOINT v rámci úřadu Mgr. Jarmila Šmardová
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
EGonovi tluče srdce!!!. Revoluce ve veřejné správě! Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Tvorba Národní strategie elektronického zdravotnictví České Republiky 2015 – 2020 Prezentace pro Zdravotní výbor PSP ČR 27. ledna
Jihlava 29. února Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
ÚČAST ACE NA PROJEKTU SZR Petr Čermák 11/2011 Systém Základních Registrů.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Základní registry- základní informace
model fungování a praxe
Úřad práce České republiky
eRecept aktuální stav a plánovaný vývoj do
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Aplikace Monitorovací systém
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
eSvět – Quo vadis elektronizace VS IMS Benešov 15. října 2009
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Název projektu: Moderní škola
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Aplikace Monitorovací systém
CyberCzech a kybernetická bezpečnost v ČR
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
2. ČNB a její role v platebním styku.
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
GDPR aneb to chceme.
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Smart Administration Strategie
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
REGISTR OBYVATEL (ROB)
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
Informační systém základních registrů
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Transkript prezentace:

eRecept – komunikace se základními registry Ing. Vilibald Knob Praha, 19. dubna 2017

ZR obecně 1/2 ZR obecně Produkční provoz systému základních registrů zahájen v souladu se zákonem č. 111/2009 Sb., o základních registrech, ve znění pozdějších předpisů a dalšími souvisejícími právními předpisy, dnem 1. 7. 2012. Základní registry veřejné správy - jeden ze základních pilířů moderního eGovernmentu Základní registry musí splňovat a zajistit efektivní, bezpečnou a transparentní výměnu přesných a aktuálních tzv. referenčních údajů. Orgány veřejné moci (OVM), občané a další subjekty již v současné době berou systém základních registrů České republiky jako součást moderního fungování veřejné správy.

ZR obecně Systém základních registrů obsahuje tyto čtyři registry: Registr osob – ROS (gestorem je Český statistický úřad); Registr obyvatel – ROB (gestorem je Ministerstvo vnitra ČR); Registr územní identifikace, adres a nemovitostí – RÚIAN (gestorem je Český úřad zeměměřický a katastrální); Registr práv a povinností – RPP (gestorem je Ministerstvo vnitra ČR). Dále jsou součástí soustavy základních registrů následující systémy: Informační systém základních registrů – ISZR (gestorem je Správa základních registrů); ORG – převodník (gestorem je Úřad pro ochranu osobních údajů).

IS eRecept – důvody využití dat ze ZR eRecept – proč přístup k ZR IS eRecept – důvody využití dat ze ZR Zákon 111/2009 Sb. o základních registrech – OVM využívá referenční údaje ze ZR v rozsahu, v jakém je oprávněn Schválená Enterprise Architektura Odborem hlavního architekta MV ČR v souladu se zásadami postupu realizace projektů ICT služeb veřejné správy danými usnesením vlády ČR č. 889 ze dne 2. 11. 2015, k dalšímu rozvoji ICT technologií služeb veřejné správy Bezpečnostní kritéria daná kybernetickým zákonem pro významné a kritické systémy státní správy, mezi které je IS eRecept zařazen Možnost využití nadstavbových funkcionalit (lékový záznam, kontrola duplicit a interakcí), kdy je nutné přiřazovat konkrétní eRecept pouze jednoznačně ztotožněnému člověku

IS eRecept – jak funguje přístup k ZR Orgány veřejné moci (OVM) komunikují se základními registry (ZR) prostřednictvím svých Agendových informačních systémů (AIS), eRecept je jedním takovým AIS Přístupy k jednotlivým registrům jsou řízeny Registrem práv a povinností (RPP), jehož gestorem je MV ČR Každý OVM má v RPP zaznamenán AIS, agendu a činnostní roli, kombinace těchto údajů stanovuje přesně vymezený rozsah oprávnění přístupu k údajům ZR pro danou agendu Pro Registr obyvatel (ROB) velmi důsledně schvaluje oprávněnost přístupu Odbor správních činností (OSČ) MV ČR jako gestor ROB

IS eRecept – jak funguje přístup k ZR Komunikace AIS se ZR probíhá přes Informační systém základních registrů (ISZR), který provozuje Správa základních registrů (SZR) prostřednictvím Agendového identifikátoru fyzické osoby (AIFO) AIFO přiděluje převodník ORG, jehož gestorem je ÚOOÚ AIFO je bezvýznamový identifikátor a je unikátní pro každou agendu daného OVM Komunikace přes AIFO zamezuje jakémukoli slučování či doplňování údajů mezi jednotlivými agendami Veškeré dotyky na konkrétní fyzické osoby jsou zaznamenány a jsou následně uvedeny ve výpisu z ROB dané fyzické osoby

IS eRecept – přístup SÚKL k ZR – hlavní rizika eRecept – přístup k ZR – hlavní rizika 1/3 IS eRecept – přístup SÚKL k ZR – hlavní rizika nebude možné jednoznačně ztotožnit pacienta – ve svém důsledku nebude možno záznam bezpečně přidat k evidenci receptů konkrétního pacienta po vymezení pojmu a funkce lékového záznamu pacienta, nebude možné věrohodně tyto evidence naplnit (a to ani zpětně) bude ohrožena bezpečnost přístupu k osobním datům pacienta – pokud nedojde k jednoznačnému ztotožnění, není možné vyloučit, že v evidenci receptů daného pacienta budou i recepty jiné osoby

IS eRecept – přístup SÚKL k ZR – hlavní rizika eRecept – přístup k ZR – hlavní rizika 2/3 IS eRecept – přístup SÚKL k ZR – hlavní rizika nebude možné zajistit přístup pacienta ke spolehlivým údajům o preskripci, tedy kompletní a důvěryhodný zdroj dat o předepsaných léčivých prostředcích, což ohrožuje naplnění §31 zákona č. 372/2011 o zdravotních službách nebude možné zajistit přístup pacientem určených osob k údajům o preskripci, tedy jednoznačné ztotožnění přistupující osoby, což ohrožuje naplnění §33 zákona č. 372/2011 o zdravotních službách problematické bude v budoucnu i napojení identifikace občanů pomocí elektronického občanského průkazu popř. jiné zaručené identity

IS eRecept – přístup SÚKL k ZR – hlavní rizika eRecept – přístup k ZR – hlavní rizika 3/3 IS eRecept – přístup SÚKL k ZR – hlavní rizika nebude naplněn jeden ze základních benefitů pro pacienta – využití lékového záznamu pacienta a využití mobilních zařízení pacientem nebude naplněn jeden ze základních požadavků i benefitů pro lékaře a lékárníky – využití lékového záznamu pacienta nebude naplněn jeden ze základních požadavků i benefitů pro lékaře a lékárníky – využití nadstavbových funkcionalit (kontrola duplicit a interakcí) problematické bude v budoucnu i komunikace se všemi ostatními systémy státní správy či ZP, které ztotožnění vůči ROB využívají

eRecept Děkuji za pozornost