 jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b  6 x 50 sekund

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt KIC pro nakládání s odpady
Advertisements

Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č. II.  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b, 2 b, 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č. II  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 50 sekund opisování 
a víceúrovňové vládnutí
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
MUDr. Eva Rychlíková Zdravotní ústav se sídlem v Kolíně Prostředí kolem nás.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ETICKÉ ASPEKTY OCHRANY PŘÍRODY
Vliv dopravy na životní prostředí
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI614 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Populační problém Vypracovali:Adam Páv,Marek Nedvídek.
Složky krajiny a životní prostředí
Krajina a životní prostředí
1 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. 2 Lidské ŽP je potřeba chránit: a)protože má globální charakter a jsme za něj zodpovědní b)staráme se většinou až o poškozené ŽP.
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 7, 8  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 55 sekund opisování 
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Znečistěný vzduch, půda a voda
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Písemka č. 4  jméno, kruh, varianta 5, 6  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Globální problémy Počátky environmentálního myšlení.
PŽP- KS-přehled konzultací PŽP-KS-I (30.9.) Právo životního prostředí – historické a společenské souvislosti vývoje právní regulace ve světě.
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
její znečištění a důsledky
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 5, 6  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 55 sekund opisování 
Písemka č. 4  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Modelování šíření hluku Kateřina Růžičková. České hygienické morny Nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací č. 148/2006.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
POZADÍ VZNIKU ALKOHOLOVÉ STRATEGIE V EU A JEJÍ SOUČASNÁ PODOBA.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 23 AnotaceNástroje.
Shrnutí vlivů člověka na biosféru Podle ZELENKA, J. (2007): Ekologie a environmentalistika. Gaudeamus Hradec Králové, ISBN , 370 str.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Znečištění vzduchu dopravou
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
N. Petrovičová, A. M. Šimková, T. lányiová, M. MATUŠKOVÁ
Ekonomika životního prostředí
Operační program životní prostředí
PROJEKT OSTROVNÍHO DOMU V PODMÍNKÁCH ŠUMAVY
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Globální problémy lidstva globální problémy týkají se celého lidstva ohrožují samotnou existenci člověka.
OPAKOVÁNÍ MINULÉHO UČIVA
Pozitivní ekologické dopady projektu
Transkript prezentace:

 jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b  6 x 50 sekund Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 

1.otázka varianta 3 varianta 4 Environmentální posuzování EIA slouží k : ... zjištění možných důsledků realizace a provozu zamýšleného projektu pro ŽP, posouzení ekonomické efektivity realizace navržené ekologické stavby, posouzení stability krajiny v rámci systému ÚSES. Ekologické problémy světa, které řešíme v rámci teorie TUR ... jsou lokálního charakteru - lze je vyřešit izolovaně v rámci každého státu, jsou globálního charakteru, musí být řešeny v kontextu ekologickém, sociálním i ekonomickém.

2.otázka varianta 3 varianta 4 Zákon č.123/1998 Sb. „O právu na informace o ŽP“ nám zaručuje právo být inf. o :… připravovaných činnostech, které by mohly vést ke změně stavu ŽP, trestných činech a přestupcích v oblasti ŽP, které jsou součástí vyšetřování stavu ŽP, příčinách a důsledcích tohoto stavu. Montrealský protokol OSN z roku 1987 pojednává o :… ochraně ozónové vrstvy Země, úbytku orné půdy na Zemi - jeho závěrem je Charta o půdě, trvale udržitelném rozvoji.

3.otázka varianta 3 varianta 4 Vyhláška MŽP, ve které jsou uvedeny běžné typy odpadů, zařazeny do skupin s vyznačením, zda se jedná o odpady nebezpečné se jmenuje : ... seznam odpadů katalog odpadů přehled odpadů Energetický odpad ... je odpad vznikající v elektrárnách – struska, popílek, může působit negativně na psychiku i fyzickou funkci orgánů, je odpadní energie (hluk, světlo, teplo, elmag záření...).

4.otázka varianta 3 varianta 4 Podmínkami efektivní kompostace jsou : ... teplo (zajistit 50÷60 ºC), anaerobní podmínky (zabránit přístupu vzduchu - O2) vlhkost (udržet optimální vlhkost). Předpokladem efektivní materiálové recyklace odpadu je… dostatečné množství spalitelného odpadu, malé množství plastového odpadu – neumíme jej recyklovat, důkladná separace odpadu.

5.otázka varianta 3 varianta 4 Pro snížení neg. účinku hluku z pozemní dopravy navrhujeme : budovat protihlukové zábrany (valy, bariéry, stěny…), použití odhlučněného povrchu (vozovky, kolejnice), umisťovat frekv. komunikace mimo citlivé zóny (obytné, nemocnice, školy…). Při působení hluku na lidský organizmus je nebezpečné zejména :… krátkodobé působení zvuku o intenzitě přibližně 50÷90 dB, dlouhodobé působení zdroje hluku, zejména v noci, současné vnímání (interference) více zdrojů hluku o celkové intenzitě 50 dB.

6.otázka varianta 3 varianta 4 Úkoly Agendy 21 i celého TUR... jsou popsány protokolem z Kjóta a jsou neměnné, se vyvíjejí spolu s možnostmi a potřebami civilizace, vycházejí z využití lidských zdrojů a institucí, uplatnění ekonomických a ekologických opatření. Hlavním principem TUR je : … zvýšení efektivity a využití potenciálu člověka i přírody, drastické snížení počtu lidí a jejich spotřeby na Zemi, zákaz/omezení hospodářského růstu, které brání přežití člověka na zemi.

Konec  …hurááá!!!