Odvodňovací stavby tvoří

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Fyziologické vlastnosti lidského sluchu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Pavla Katzová tajemnice Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Didaktika TV jako součást kinantropologie Kinantropologie = vědní obor, jehož předmětem zkoumání je lidská pohybová činnost ve všech souvislostech. Má.
Spoje potrubí-hrdlové spoje-zákl. info.1 VY_32_INOVACE_443.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/ Autor.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Přírodopis - 8. ročník, Sluch
Úhlové brusky Vypracoval: Lukáš Karlík
Zahájení a průběh správního řízení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základy automatického řízení 1
Přijímací řízení 2017 Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Plánování ve školní tělesné výchově
povrchů a koloidních soustav
VY_32_INOVACE_CH.8.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_CH.8.A.10_KYSLÍKATÉ KYSELINY_2.
Poměr.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Zákon č. 22/ 1997 sb. o technických požadavcích na výrobky
Rozhodování 1.
Úvod do podnikových financí
Funkční styl odborný Oblast odborných publikací, časopisů, učebnic.
Výklad jako jedna z metod výuky
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
Didaktické zásady Literatura:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Popis kvádru:. Popis kvádru: Vlastnosti kvádru: Kvádr má 8 stěn. Kvádr má 8 vrcholů. Kvádr má 12 hran. Kvádr má 1 dolní podstavu. Kvádr má 1 horní.
Tělesná zdatnost ve školní tělesné výchově
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Psychologie zdraví.
Elektromagnetická slučitelnost
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název vzdělávacího materiálu Vzduch
Tlak – výpočty příkladů
Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha –
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Vodní plochy jako VKP z pohledu práva
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Fyzika 7.ročník ZŠ Newtonovy pohybové zákony Creation IP&RK.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
JEDNOBUNĚČNÍ ŽIVOČICHOVÉ
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
VLASTNOSTI KAPALIN
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb.
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Průběh trestního řízení část první – Přípravné řízení trestní
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha
Územní plán s prvky regulačního plánu
7. Polohové vytyčovací sítě
Transkript prezentace:

Odvodňovací stavby tvoří hlavní odvodňovací zařízení - je základ dobré činnosti celého odvodňovacího systému odvodňovací kanály s příslušnými objekty ochranné hráze ochranné nádrže čerpací stanice podrobné odvodňovací zařízení - jsou určená k zachycení a odvedení vnějších a vnitřních povrchových a podpovrchových vod, které způsobují v zájmovém území zamokření • biologická, využívající příznivých vlastností vegetace technická, technickými prostředky regulují vodní režim, hydropedologická, tvorba optimálních podmínek k intenzivnímu vsaku do půdy a převedení do hlubších horizontů. kombinovaná opatření, kombinace jednotlivých výše uvedených způsobů.

Kanály

D1= (H + ho)/2 q = q1 + q2 Podle Averjanova

Chapman Pro toto řešení pak na chráněné straně odvodňovacího zařízení stanovíme výšku vody nad nepropustnou vrstvou hd na Kde h je výška nesnížené vody nad nepropustným podložím m l – je dosah deprese (podle místních podmínek) l/h ≥ 3 m

Chapman tlakový režim

Ochranné nádrže Ochranné hráze

Ochranné hráze

Čerpací stanice malá typizovaná

Čerpací stanice malé a střední

Čerpací stanice - velké