Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY"— Transkript prezentace:

1 ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY

2 Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná škola Litovel, Komenského 677 Číslo materiálu: III/ _ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY-10 Autor: Ing. Janyška Lubomír Tématický okruh: Inteligentní dům Ročník: III. Datum tvorby: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Janyška Lubomír

3 POŽÁRNÍ HLÁSIČE EPS Požární hlásiče EPS můžeme podle principu činnosti rozdělit na: manuální – tlačítkové hlásiče

4 POŽÁRNÍ HLÁSIČE EPS automatické požární hlásiče

5 Manuální požární hlásiče
Slouží k vyhlášení poplachu osobou, která zjistí požár nebo jiný nebezpečný stav nebo jev. Tlačítkové požární hlásiče jsou vždy červené barvy. Obsahují mikrospínač a zakončovací rezistor. Manuální požární hlásiče musí být uzpůsobeny tak, aby nemohlo dojít k samovolné nebo náhodné aktivaci.

6 Automatické požární hlásiče
Jsou to zařízení, která předáním poplachové informace reagují na průvodní jevy požáru jako je kouř, nárůst teploty, plameny nebo jejich kombinace. Typ hlásiče musí odpovídat předpokládanému druhu a rychlosti šíření požáru. Nejvíce jsou používány tzv. bodové hlásiče, které se nejčastěji montují na strop nebo do určité vzdálenosti pod něj.hlásičů požáru.

7 Základní rozdělení automatických požárních hlásičů:
hlásiče ionizační hlásiče optické tepelné hlásiče hlásiče tlakové hlásiče odporové hlásiče kombinované

8 Základní vlastnosti automatických požárních hlásičů:
Hlásiče rozpoznají tlecí a otevřené požáry s tvorbou kouře i bez tvorby kouře. Hlásiče lze specificky podle zařízení na základě potřeby naprogramovat a nastavit podle své oblasti použití jako hlásiče kouře, teplotní hlásiče nebo kombinované hlásiče.   Pro použití v oblastech s obtížnými podmínkami okolního prostředí jsou k dispozici také varianty se zlepšenou ochranou proti zvýšené vlhkosti vzduchu.

9 Anotace: Tato prezentace slouží k výkladu vlastností elektronických zařízení. Žáci na základě studia stanoví vlastnosti a funkce jednoduchých přístrojů a komponent pro systémy EZS. Použité zdroje: Výpis z norem ČSN Ing. Jiří Kindl-Projektování bezpečnostních systémů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Janyška Lubomír


Stáhnout ppt "ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY"

Podobné prezentace


Reklamy Google