Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_009/0000858.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Advertisements

Zákon o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině a o změně souvisejících zákonů Ministerstvo práce a sociálních věcí.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Školní stravování v základních a mateřských školách v městské části Praha 12.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
 problematika odborné způsobilosti SBS 20 let upravena naprosto nedostatečným způsobem,  především v oblasti soukromých detektivních služeb,  živnostenský.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Spisová služba ICZ Lite, verze (eGON) Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska Marek HRADIL, město Milevsko CZ.1.04/4.1.00/
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Představení projektu „Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP Otrokovice“ Reg. č. CZ.1.07/1.1.00/
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Kroky na úrovni vlády ČR v oblasti sladění pracovního, soukromého a rodinného života Lucia Zachariášová Oddělení rovnosti žen a mužů, Sekce pro lidská.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
Jsou venkovské školy horší než městské?
Individuálně, ale společně a jinak
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Něco o nás…. PR a propagace Síťování (networking) a spolupráce Akce
Mikrojesle PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Praha,
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Úřad práce České republiky
Plánování ve školní tělesné výchově
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Zákon o sociálním podnikání

DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Správa sociálního zabezpečení
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Obsah veřejných rozpočtů III
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Péče o děti v Mikrojeslích
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Rodinná politika Opatření v oblasti slaďování rodinného a pracovního života Ministerstvo práce a sociálních věcí 22. října 2015.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_009/0000858 Mgr. Petra Kumová Praha, 9.5.2016

Zahájení projektu: 1. 1. 2016 Ukončení projektu: 31. 12. 2018 Projekt se zaměřuje na tři základní oblasti: pilotní ověření služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let včetně v mikrojeslích a následné zpracování komplexního návrhu nového typu služby mikrojeslí analýza možností garance místa dětí od jednoho roku věku v předškolních zařízeních revize standardů vzdělávání pečujících osob pro děti (chůvy) do zahájení povinné školní docházky

SPOLUPRÁCE NA PILOTNÍM OVĚŘENÍ SLUŽBY MIKROJESLÍ S MPSV V PROJEKTU Příjemci budou poskytovat MPSV: propagaci projektu na stránkách obce, příspěvkové organizace nebo NNO, v tisku apod. součinnost při návštěvách členek projektového týmu vyplnění dotazníků sloužících k evaluaci rozhovory při kontrolních návštěvách

V rámci pilotního ověření zřizování a provozu mikrojeslí osloví MPSV následující skupiny: 1) Zřizovatelé a realizátoři Od této skupiny bude MPSV požadovat údaje o: zřizovateli mikrojeslí (obec, NNO, příspěvková organizace, právnické osoby vykonávající činnost škol a školských zařízení) partnerství důvodech, které vedly žadatele k zájmu o účast ve výzvách zájmu o mikrojesle v obci

existenci dalších zařízení pro děti předškolního věku v obci složení dětí v mikrojeslích (věk, pohlaví, docházka) využitých prostorách (obecní, patřící jinému veřejnému subjektu, patřící NNO, soukromé….) problémech při zřizování a provozu mikrojeslí (administrativní, technické, legislativní, praktické) problémech, kterým čelili realizátoři v oblasti naplňování kapacity vybudovaných zařízení nákladech na implementaci projektů (zřízení, vybavení, provoz)

2) Chůvy Od této skupiny bude MPSV požadovat údaje o: pohlaví, věku, vzdělání chův eventuálních problémech při práci v mikrojeslích včetně návrhů na zlepšení názorech chův na standardy vzdělávání využití možnosti hrazení vzdělávacího kurzu „Chůva pro nejmenší děti do zahájení povinné školní docházky“

3) Rodiče dětí Od této skupiny bude MPSV požadovat údaje o: důvodech, které vedly rodiče k využívání mikrojeslí, zvláště pokud jsou v obci i další zařízení pro děti předškolního věku finanční náročnosti mikrojeslí pro rodiče spokojenosti rodičů zvýšení zaměstnanosti rodičů v důsledku využití mikrojeslí zvýšení spokojenosti se sladěním pracovních a rodinných povinností

MPSV bude poskytovat příjemcům: poradenství metodickou podporu možnost účasti na seminářích a konferencích možnost benchmarkingu tj. sdílení zkušeností s ostatními příjemci  

Hygienická stanice doporučuje řídit se následujícími právními normami při vybudování a provozu mikrojeslí: Vyhláška č. 281/2014 Sb., o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí § 46 vyhlášky č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, ve znění pozdějších předpisů § 8 zákona č. 247/2014 Sb., o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině a o změně souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Děkuji Vám za pozornost Kontakt: mikrojesle@mpsv.cz