Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Milan Babický Štěpán Barák
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
1 Evropská asociace pro testování a hodnocení jazykových dovedností
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
EU.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Aktivity CzT směrem k TIC. OBSAH 1. Jednotná certifikace TIC 2. Monitoring návštěvnosti OTIC.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Asociace hotelů a restaurací
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Klára Tomsová, Kateřina Jacinová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Ekonomika pivovarského průmyslu
Historický vývoj EU Petra Henychová.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Podnik Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Společnost s ručením omezeným Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Evropská unie Tématický okruh: Nadnárodní společenství Vzdělávací.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
EVROPA EVROPSKÁ UNIE VY_32_INOVACE_07-48 Ročník: VIII. ročník
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Venkovská turistika 2017 Spolupráce SVTA a ATIC.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Právní úprava cestovného ruchu v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Základní škola, Hradec Králové
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
EVROPSKÁ UNIE. EVROPSKÁ UNIE VLAJKA – 12 zlatých hvězd – původní počet členů - nyní symbol jednoty a harmonie.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Ing. Sikorová Renata
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Transkript prezentace:

Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení VY_INOVACE_Kaluzova_13-3-08-Společně ke hvězdám Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace výukový materiál pro výuku hotelového provozu určeno pro studenty nástavbového studia Společného stravování studenti se seznámí s historií vzniku hotelové klasifikace

Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení Společně ke hvězdám

„Společně ke hvězdám“ nová etapa spolupráce mezi asociacemi, reprezentujícími obor hotelnictví a gastronomie v Evropě nová forma komunikace se zákazníkem, která mu jasným transparentním způsobem usnadňuje orientaci při výběru hotelu nebo penzionu ve čtyřech evropských státech Česká republika, Německo, Maďarsko a Rakousko se dohodly na společné klasifikaci pod hlavičkou „Hotelstars Union," platné od roku 2010

„Společně ke hvězdám“ od roku 2011 Švýcarsko a Švédsko v současné době aplikují tyto země společná kritéria v udělování hvězdiček: Německo, Rakousko, Švédsko, ČR, Maďarsko, Švýcarsko, Nizozemí, Lucembursko a pobaltské země- Litva, Lotyšsko a Estonsko, Malta, Belgie, Řecko

Jak systém funguje a v čem se liší? hlavními rozdíly oproti původní klasifikaci je velká flexibilita systému každé zařízení se nejprve klasifikuje podle kontrolních listů, skládající se z povinných a nepovinných bodů pro každou třídu každý hotel se tedy může rozhodnout, které prvky jsou pro jeho klientelu nejdůležitější ti, kteří splňují více než jen povinná kritéria a minimální počet nepovinných kritérií, pak mohou získat v každé třídě ještě označení Superior

Co znamenají hotelové hvězdičky hotelová klasifikace má celkem 270 hodnotících kritérií, která vznikla na podkladu průzkumů očekávání hotelových hostů a potřeb trhu. Systém se opírá o povinná kritéria a dobrovolně volitelné požadavky novinkou je především možnost zařazení do kategorie SUPERIOR Superior představuje hotely, které nabídkou služeb vysoce předstihují standard předepsaný pro jejich třídu

Zařazení do příslušné třídy je označováno názvem a mezinárodně uznávaným systémem jednou až pěti hvězdičkami: Tourist Ekonomy Standard First class Luxury

Výhody klasifikace poskytuje veřejnosti přehled o kvalitě a úrovni ubytovacích služeb nabídka služeb se stává přehlednější a lépe prodejnou označení hvězdičkami je vysvědčením kvality a úrovně umožní snadnější prosazení v zahraničí motivace k odstranění slabých míst, k investování do zkvalitnění služeb a zvyšování výkonů Udělování a obnovování Certifikátu a Klasifikačních znaků se provádí na 3 roky

Zdroje SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii. Praha: Fortuna, 2009, ISBN 978-80-7373-054-3. UNIHOST. Klasifikace hotelů [online]. [cit. 2.12.2013]. Dostupný na WWW: http://www.unihostostrava.cz/ AUTOR NEUVEDEN. Hotelstars union [online]. [cit. 2.12.2013]. Dostupný na WWW: http://www.hotelstars.cz// AUTOR NEUVEDEN. Expo kongres hotel [online]. [cit. 2.12.2013]. Dostupný na WWW: http://www.expohotelbudapest.com