Lesy Kontrolní úkol je zaměřen na vlastníky nebo uživatele lesů v souvislých lesních porostech o celkové výměře vyšší než 50 hektarů. Cílem kontroly je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

SYSTÉM KONTROLY PŘI TĚŽBĚ DŘEVA Tisková konference
Požární hlídky.
Pohled právníka na IT zakázky ve veřejné dopravě
Povinnosti obce v oblasti požární ochrany
Požární ochrana v obcích
Požáry v topné sezóně Weis Milan SDH Hrušovany
Aktivity v zájmu zvyšování bezpečnosti půdy Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Hroznová 2, Brno Veronika Večeřová www.ukzuz.cz.
Hospodářská úprava lesa Legislativa Správní právo.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
Pálení Právnická osoba z.č. 133/1985 Fyzická osoba OZV obce
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
Pravomoc obecních (městských) úřadů při ochraně a povolování kácení dřevin rostoucích mimo les A. Co je lesní zeleň? B.Lesní porosty C.Ovocné dřeviny.
OPAKOVÁNÍ TÉMATICKÉHO CELKU. Opakování tématického celku. 1. Vyjmenujte druhy ručních pil. 2. Popište jednotlivé druhy pil. 3. Uveďte parametry pil. 4.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Právní úprava ochrany lesa
Oceňování lesa jako biologických aktiv (IAS 41) a začlenění jejich hodnoty do finančního účetnictví.
Ing. Marcela Strakošová
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Odpovědnost v právu životního prostředí
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Znojmo, Břeclav, Brno listopad 2014 kpt. Ing. Luděk VRÁNA HZS JmK, oddělení stavební prevence.
Ing. Jaroslava Engelová12. listopadu 2015 Použití přípravků na OR, ochrana podzemních a povrchových vod, ohlašovací povinnosti.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.
Působnost odboru dozoru a regulace vodárenství - oddělení stížností, kontroly a regulace v rámci dozoru MZe v oblasti VaK Seminář MZe pro vodoprávní úřady.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
ÚVOD: Činnost správních orgánů a obcí, právnických a podnikajících fyzických osob v IZS (3)
BOZP 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
OCHRANA PŘED POVODNĚMI § 63 ZÁKONA 254/2001 Sb.. Ochrana před povodněmi jsou opatření k předcházení a zamezení škod při povodních na životech a majetku.
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Výpočet náhrad za škody na lesích pomocí SW VySkoL
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Cloud computing v praxi
Kvalita v sociálních službách jako proces
Interní předpisy hotelu
Živnostenský úřad.
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
Požární ochrana v obcích
„B“ – Příspěvek na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Požární prevence v bytových domech
Právní problematika břehových porostů
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
VĚCNÉ A VÝNOSOVÉ OCENĚNÍ LESNÍCH POROSTŮ ČR PODLE KRAJŮ V ROCE 1999 (bez započtení lesů MO ČR a výměry holin)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Program na podporu lesních ekosystémů
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Lesy Kontrolní úkol je zaměřen na vlastníky nebo uživatele lesů v souvislých lesních porostech o celkové výměře vyšší než 50 hektarů. Cílem kontroly je prověřit: opatření pro včasné zjištění požáru v lesích a proti jeho rozšíření pomocí hlídkové činnosti s potřebným množstvím sil a prostředků vytváření podmínek pro hašení požárů při zajištění dostupnosti zdrojů vody určených k hašení požárů Stanovení podmínek požární bezpečnosti pro pálení klestu a dřevních zbytků

Lesy Vlastníkům rozeslán dopis, kterým bylo zjišťováno: Řídíte hospodářkou činnost jako vlastník lesa na těchto pozemcích sám nebo prostřednictvím jiných právnických nebo podnikajících fyzických osob (např. lesní společnosti – uveďte prosím případně název a kontakt)? Pokud hospodaří na Vašich lesních pozemcích jiné právnické nebo podnikající fyzické osoby, nesou za provozování těchto činností plnou odpovědnost včetně zabezpečení požární ochrany? Nachází se na lesních pozemcích ve Vašem vlastnictví zdroje požární vody určené v Nařízení kraje 1/2014 (nařízení je přílohou tohoto dopisu)?

Lesy Na základě poskytnutých informací bude provedena kontrola v tomto rozsahu: opatření pro včasné zjištění požáru v lesích a proti jeho rozšíření pomocí hlídkové činnosti s potřebným množstvím sil a prostředků požární ochrany (v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru) - § 7 odst. 2 zákona o PO vytváření podmínek pro hašení požárů při zajištění dostupnosti zdrojů vody určených k hašení požárů - § 5 odst. 1 písm. b) zákona o PO stanovení a dodržování podmínek požární bezpečnosti při používání otevřeného ohně k likvidaci klestu a dřevních zbytků po těžbě dřeva - § 6 odst. 1 písm. b) zákona o PO