Řízení kolektivu. Řízení kolektivu Aby podřízení pracovali dobře, musí být splněny tyto podmínky: schopnosti podřízených pracovní podmínky motivace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Advertisements

NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI VY_32_INOVACE_16_1_5 NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/
V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
MAM Milan Pučálka. Styl řídící práce Forma vztahu manažera k spolupracovníkům bývá označována jako styl řídící práce: Ten se liší v závislosti na: – Okamžité.
Management Motivace Personalistika. Motivace Výkon schopnosti a podmínky Lidský potenciál.
Pracovní právo. Pohovor
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Aktivačně – motivační vlastnosti osobnosti I. Část Potřeby.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Liberec 15. prosince 2011 JUDr. Helena VAŠKOVÁ.
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 18 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: listopad 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
NÁBOR NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ ČD
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD VY_32_INOVACE_15_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 Anotace.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Ing. Veronika Dostálková MBA
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Josef Středula, předseda ČMKOS
Mentoring, co a jak? Václav Šneberger
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Podstata marketingu.
Název projektu: Moderní škola
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Ukazatele kvality Atributy kvality.
POTŘEBY DUM _13.
Základní informace o poskytovateli
Kateřina Lojdová Klima školní třídy Kateřina Lojdová
Chování zákazníka Zahrnuje všechny činnosti, které zákazník uskutečňuje v souvislosti s nákupem a užitím zboží nebo služby.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
1. Obecná problematika tvorby ŠVP
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA. ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA MZDA JE ODMĚNOU ZA VYKONANOU PRÁCI JE SMLUVNÍ MUSÍ RESPEKTOVAT ZÁKONÍK PRÁCE A ZÁKON O MINIMÁLNÍ MZDĚ, MZDOVÉ.
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Obecné výklady o důkazech
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Digitální učební materiál
Slaďování pracovního, rodinného a soukromého života: Výzva současnosti
Školní poradenské pracoviště
Kurikulum předškolního vzdělávání (plánování vzdělávací práce)
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Řízení a rozvoj lidských zdrojů na Ministerstvu vnitra
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Sociální podnikání Sociální firma.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Řízení kolektivu

Aby podřízení pracovali dobře, musí být splněny tyto podmínky: schopnosti podřízených pracovní podmínky motivace

Aby manažer mohl správně motivovat zaměstnance, musí se zajímat o jejich osobní situaci, životní styl a potřeby

Maslowova pyramida potřeb – uspořádání potřeb podle jejich důležitosti Seberealizce Uznání Vztahy na pracovišti Sociální jistoty - pojištění Základní potřeby - mzda

Základní zásady motivace Individuální přístup Včas seznámit s cílem a způsobem odměňování Chválit před kolektivem, kritizovat v soukromí Upřednostňovat prevenci, poskytovat dostatek informací Spravedlnost, nestrannost, přiměřenost

Teorie XY Zaměstnanec X -průměrný zaměstnanec, který pracuje jen proto, že musí, nemá o práci zájem, nebaví ho. Je potřeba ho neustále kontrolovat.

Teorie XY Zaměstnanec Y - v práci se realizuje, zajímá ho, je aktivní. Manažer by mu měl vytvářet vhodné podmínky, nemusí ho příliš kontrolovat.

Úkol č. 1 Jaký styl řízení je vhodný pro zaměstnance typu X ? Řešení – autoritativní styl založený na příkazech, kontrole, sankcích.

Úkol č.2 Jaký styl řízení je vhodný pro zaměstnance typu Y? Řešení – demokratický nebo liberální styl, který dává prostor pro iniciativu a tvořivost