Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Základní vybavení kuchyně
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O8.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O7.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O9.1K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O6.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Technika obsluhy – Vinárny
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Cukrářské technologie – písčité (nahřívané) šlehané hmoty
Potraviny a výživa - Zelenina
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Potraviny a výživa - Brambory
Ekonomika– národní hospodářství
Účetnictví – účetní doklady
Potraviny a výživa – Sýry
Gastronomická zařízení – druhy skladů
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Stroje a zařízení - spoje
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Gastronomická zařízení – prostředky pro úklid a sanitaci
Cukrářské technologie – šlehané hmoty s požitím RP a moučných směsí
Stroje a zařízení - spoje
Společenská výchova – verbální komunikace
Zařízení umýváren nádobí
Potraviny a výživa – Tuky použití, skladování, opakování
Strojní zařízení - Stroje na omítání
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní – mycí stroje
Potraviny a výživa – Med
Zařízení na pečení a smažení
Společenská výchova – V restauraci
Potraviny a výživa – umělá sladidla
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Potraviny a výživa – čaj
Společenská výchova – Pravidla chování v dopravních prostředcích
CHEMIE - Vlastnosti sacharidů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technika obsluhy – Společenská setkání
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Stroje a zařízení - spoje
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Společenská výchova – Společenská významnost
Společenská výchova – Neverbální komunikace
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Společenská výchova – Kultůra cestování
Strojní zařízení - Speciální stroje a zařízení
Společenská výchova – Podání ruky
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Stroje a zařízení - spoje
Transkript prezentace:

Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ.1416.1K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Vybavení kuchyní – kuchyňské nádobí a náčiní Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, 15 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky s vybavením používaným při výrobě pokrmů – nádobí a náčiní Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Kuchyňské nádobí, náčiní Datum 10.4.2013

Vybavení hlavní kuchyně Nádobí a náčiní pro výrobu pokrmů

Nádobí a náčiní Při výrobě pokrmů používáme nádobí a náčiní, které musí splňovat všechny požadavky: Na hygienu Produktivitu práce Ekonomický provoz

Kuchyňské nádobí Kuchyňské nádobí se vyrábí z materiálů, které velmi dobře vodí teplo Nejvhodnější materiál pro kuchyňské nádobí je: chromniklová ocel – hrnce, pánve, konvice, gastronomické nádoby varné sklo – zapékací mísy a misky, formy na bábovky, varné konvice litina - pekáče, pánve smaltované plechy – plechy na pečení pečiva Keramika – zapékací mísy a misky, pekáče

Kuchyňské nádobí

Kuchyňské náčiní Při přípravě pokrmů používáme kuchyňské náčiní: Vařečky Metly Kvedlačky Válečky Struhadla Naběračky Krájecí desky atd.

Kuchyňské náčiní Kuchyňské náčiní musí být vyrobeno z materiálů, které splňují hygienické normy a jsou odolné vysokým teplotám: Dřevo Chromniklová ocel Tvrzené plasty

Druhy kuchyňského náčiní

Samostatný úkol Zařaď jednotlivé druhy nádobí a nářadí a pojmenuj je:

Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN 80-7320-076-7 foto Mgr. Věra Tupá www.office,microsoft.com