Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní vybavení kuchyně

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní vybavení kuchyně"— Transkript prezentace:

1 Základní vybavení kuchyně
Pracovní vyučování 8. ročník

2 Práce ve skupinkách Představte si situaci, že si zařizujete vaši novou kuchyň a plánujete veškeré základní kuchyňské vybavení koupit najednou. Napište si seznam pro případ, kdyby jste si v obchodě nemohli vzpomenout na zbývající věci (netýká se nábytku). Spočítejte si kolik věcí na zařízení kuchyně jste dali dohromady. Která skupina byla nejúspěšnější v zařizování kuchyně?

3 Minimum kuchyňské nože kuchyňské nůžky ostřič nožů škrabka na brambory
struhadlo vařečky naběračky drátěná naběračka mačkač brambor mašlovačka váleček na těsto grilovací jehly hrnce, pánve, pekáče forma na koláč pečící plechy a formičky hrnky skleničky

4 Různé kartáč na čištění síto odměrka nálevka prkénka mísy
otvírač na konzervy vývrtka termoska lis na česnek rychlovarná konvice palička na maso cedník odkapávač zeleniny rýhovací kolečko vykrajovací formičky pečící papír tlakový hrnec

5 Různé mixér kuchyňský robot odšťavňovač elektrický kávovar
mikrovlná trouba nádobí do mikr. trouby jogurtovač pánev Wok váhy topínkovač toustovač domácí pekárna

6 Příbory vidličky dezertní lžíce dezertní vidličky polévkové lžíce
servírovací lžíce servírovací vidlička naběračka na polévku příbor na servírování salátu porcovací nůž a vidlička čajové lžičky

7 Sklo Poháry na vodu, šťávu nebo alkohol.
Sklenky na červené víno – pohár je zaoblený. Sklenky na bílé víno – jsou menší a štíhlejší. Sklenky na koňak jsou největší. Likérové skleničky jsou nejmenší.

8 Stolní souprava nádobí by mělo být vhodné do myčky velké talíře
menší talíře dezertní talířky misky na polévku šálky a podšálky na čaj a kávu

9 Hrnce a pekáče S teflonovou úpravu se lépe čistí.
Zkontrolujte, zda jsou držadla bezpečná. Nerez nádobí i když je dražší, vydrží déle a snadno se čistí. Nepoužívejte litinové nebo měděné nádoby na přípravu zeleniny, oba kovy ničí vitamín C.

10 Použité zdroje B. Phillipsová, Domácnost od A po Z, Bratislava Průdy 1994, ISBN

11 Konec prezentace Autorem materiálu je Mgr. Renata Jindráková,
ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz


Stáhnout ppt "Základní vybavení kuchyně"

Podobné prezentace


Reklamy Google