Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Advertisements

Technologie – výrobní proces ve strojírenství
VÝROBA A ZPRACOVÁNÍ LISTOVÉHO TĚSTA
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Převody čísel. soustav - opakování
Výstupní zařízení - plotr
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Vylučovací soustava II.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suchary, strouhanka, macesy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba listového těsta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa
Těstoviny Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Výroba dezertních hmot 1
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Výroba fondánu
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Výroba instantních prášků 1
Výroba dezertních hmot 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení umýváren nádobí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba koblih Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba šumivých prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 2
Sázení a vypékání výrobků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 1
Zařízení na pečení a smažení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava výrobků před pečením 2
Sójové a kokosové cukrovinky 2
Výroba nápojových prášků
Výroba francouzského nugátu
Číselné soustavy - Opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Sušení těstovin Předmět: Technologie Pekař
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Výroba instantních prášků 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti škrobového sirupu
Výroba dezertních hmot 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Trvanlivé pečivo - extrudované výrobky
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba marcipánu 2 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba marcipánu Klíčová slova: Druhy výrobků, tvarování, linka OKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_05

Rozdělení výrobků Tvarování tyčinek na lince OKA Výroba marcipánu Rozdělení výrobků Tvarování tyčinek na lince OKA

Rozdělení výrobků Samostatné modelované figurky Vložky pro dezerty a tyčinky máčené do čokolády Krémy a náplňové hmoty pro formované dezerty

Úpravy hmoty Pro dosažení vláčnosti, zamezení vysychání a chuťové úpravy finálního výrobku Hmoty se promíchávají se sacharosou, škrobovým sirupem, fondánem, invertním cukrem a přidáním enzymu invertázy Z hotové hmoty se vyvalují ručně nebo strojově pláty, které se tvarují krájením nebo vypichováním a mohou se slepovat škrobovým sirupem

Tvarování tyčinek na lince OKA Výroba máčených tyčinek ze sójapánové hmoty – tyčinky Margot Technologický postup: Příprava hmoty Tvarování Máčení Balení

Příprava hmoty Do míchacího stroje se nadávkuje sójapánová hmota, 5-10 minut se rozmělňuje Přidají se ostatní suroviny Míchá se 10-15 minut Vznikne homogenní těsto Teplota 20-25 °C

Tvarování Hmoty se ukládá do manipulačních nádob Dopraví se na pracovní stůl linky OKA Části těsta se vkládají do zásobníku tvarovací hlavy linky Vytlačování těsta v pruzích Průchod těsta chladicím tunelem Sekaní gilotinou na tyčinky Délka a hmotnost tyčinky se řídí nastavení sekacím zařízením

Marcipánová tyčinka Řez marcipánovou tyčinkou

Máčení a balení Na pásovém dopravníku procházejí tyčinky k máčecímu stroji Máčejí se na požadovanou hmotnost (25 % polevy) Průchod chladicím tunelem, teplota 2-4 °C, na výstupu 8-10 °C Balí se jednotlivě do fólie a skládají do krabic

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.