Třené, jádrové a smetanové výrobky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_10_GAS_568_Dos
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
VY_32_INOVACE_11_ODV_633_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
VY_32_INOVACE_10_GAS_577_Dos
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_10_GAS_561_Dos Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_492 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_494 Ročník:2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh:Hmoty a korpusy Téma:Hmota na vaničky.
Číslo :VY_32_ INOVACE_ TEC_481 Ročník: 2. Vzdělávací obor: Cukrářská technologie Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Lehké šlehané hmoty Jméno autora:
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_482 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_486 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_489 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_496 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_485 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název.
Cukrářské technologie – písčité (nahřívané) šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Suroviny pro cukráře II. ročník
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Potraviny rostlinného původu
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_ Likérové špičky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suroviny pro cukráře I. ročník
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Výroba fondánu
Šlehačkový dort s ovocem
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Laskonky
VY_32_INOVACE_ Lehké šlehané hmoty - charakteristika
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam
VY_32_INOVACE_ Ostravan
VY_32_INOVACE_Salamonova Agarová poleva
Polevy a náplně Autor: Gražyna Salamonová, Mgr..
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Vlastnosti škrobového sirupu
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Suroviny pro cukráře I. ročník
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Suroviny pro cukráře I. ročník
VY_32_INOVACE_ Nahřívané šlehané hmoty
Transkript prezentace:

Třené, jádrové a smetanové výrobky VY_32_INOVACE_15-2-17- Smetanové želé Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace PowerPoint je zaměřen na úvod do tématu Smetanové želé. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.

Smetanové želé Charakteristika trvanlivost jeden den tvar hranolku povrch zdobený šlehačkou a ovocem na řezu dva pláty spojené džemem a vlastní náplň zalitá upravenou agarovou polevou chuť chladivá, smetanová.

Výrobní postup zarovnáme světlý plát plát rozkrojíme na dvě části spojíme džemem vložíme do kapslového tvořítka a utěsníme, aby náplň nevytekla nalejeme vlastní náplň na ztuhlou vlastní náplň naneseme obarvenou agarovou polevu po ztuhnutí nakrájíme balíme do papírových přířezů vrchní část zdobíme šlehačkou a ovocem.

Vlastní náplň vodu, cukr, škrobový sirup, a agar se svaří uvařenou polevu obarvíme a část agarové polevy odlejeme na zalití povrchu do zbylého agaru zamícháme ovocný protlak ušlehanou smetanu a ihned tvarujeme. zamíchání smetany s teplou agarovou polevou musí být rychlé, jinak se náplň srazí.

Fotopostup příprava plátu potírání džemem spojení plátu utěsnění

rychlé spojení agarové směsi a ušlehané smetany agar, barva, jahodový protlak nalití náplně do formy

nanesení ochucené a obarvené agarové polevy opatrné odstranění kapslového tvořítka

zdobení šlehačkou a ovocem

Hotový výrobek

Použitá literatura Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, 1993. 277 s. ISBN 80-85572-54-0 Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, 2001. 174 s. ISBN 80-86073-86-6 Obrázky – vlastní archiv