Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ Ostravan

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ Ostravan"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_15-1-09-Ostravan
Šlehané hmoty VY_32_INOVACE_ Ostravan Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky

2 Anotace PowerPoint je zaměřen na téma výrobky Lehkých šlehaných hmot – výrobní postup OSTRAVAN. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář. Může se použít jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.

3 OSTRAVAN charakteristika
výrobek je určený pro rychlou spotřebu balí se do celofánových přířezů na povrchu je zdobený hoblovanými praženými mandlemi a šlehačkou na řezu je jedna vrstva ředěnou CKP, tři vrstvy jemně pórovitých piškotů a tři vrstvy speciální náplně chuť piškotová, žloutková, doplněná bílým vínem.

4 Speciální náplň Výrobní postup žloutky se vyšlehají s 1/5 cukru
zbylý cukr se uvaří na teplotu 115°C (slabý let) vše se šlehá do vychladnutí přidá změklé máslo a vyšlehá ochutí se rumem a citropastou.

5 Výroba Ostravanu kapslové tvořítko se obalí papírem
na papír se nanese tenká vrstva ř. CKP na částečně ztuhlou ř. CKP se položí piškoty, které se pokropí vínem rozetře se náplň vše se opakuje celkem 3 krát povrch se potře náplní a posype praženými hoblovanými mandlemi nakrájí, balí do papírových přířezu. zdobí šlehačkou a čokoládou.

6 Postup - obrázky kapslové tvořítko se obalí papírem
na papír se nanese tenká vrstva ř. CKP

7 Postup - obrázky na částečně ztuhlou ř. CKP se položí piškoty
pokropí vínem

8 Postup - obrázky nanese náplň vše opakujeme celkem 3 krát

9 Postup - obrázky povrch se potře náplní
posype praženými hoblovanými mandlemi nakrájí, balí do papírových přířezu. zdobí šlehačkou a čokoládou.

10 Obrázky

11 POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky - vlastní archiv


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ Ostravan"

Podobné prezentace


Reklamy Google