Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252_TÉMA_Daň z přidané hodnoty Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_03.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Česká obchodní inspekce
Provozovny společného stravování
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Státní organizace.
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Název materiálu
Vznik pracovního poměru
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Ing. Sylvie kršková, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Odpovědnost za poškození životního prostředí
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název projektu: Moderní škola
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Ing. Veronika Dostálková MBA
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
MVdr.Vratislav Krupka.
Charakteristika daňové evidence
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_120_M6
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu VY_32_INOVACE_OdP_S3_06 Popis výukového materiálu Název: Hlavní oblasti státního dozoru v CR – NKÚ, ČOI, SZPI Autor: Bc. Pavel Lang Datum: 23.12.2013 Obor: a) 65-41-L/01 Gastronomie (nástavbové studium) b) 65-41-L/01 Gastronomie Ročník: a) - 2. ročník a b) - 4. ročník Předmět: Hotelový provoz Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu Hotelový provoz a je v souladu s ŠVP 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím ICT s výkladem a doplněním při současném použití učebnic Moderní řízení hotelového provozu (Ing. J. Beránek a kol., Magconsulting 2013) a Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost (D. Drobná a E. Morávková, nakl. Fortuna Praha 2004) Součástí materiálu je krátký test s označením odpovědí. Další formou zpětné vazby je test jako souhrn několika realizovaných materiálů. Pro výuku je použit - PC s dataprojektorem - interaktivní tabule - interaktivní dataprojektor - učebnice

Hlavní oblasti státního dozoru v cestovním ruchu Nejvyšší kontrolní úřad Česká obchodní inspekce Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Nejvyšší kontrolní úřad (1) Zákon č. 166/1993 Sb. (Zákon o Nejvyšším kontrolním úřadu - NKÚ) tento zákon upravuje postavení, strukturu a činnost NKÚ dále stanoví práva a povinnosti prezidenta, víceprezidenta, členů, kolegia, senátu, kárné komory a pracovníků NKÚ

Nejvyšší kontrolní úřad (2) Předmět činnosti: kontrola hospodaření se státním majetkem s finančními prostředky vybíranými na základě zákona (např. zdravotní a sociální pojištění) s prostředky poskytnutými ČR ze zahraničí a s prostředky, za něž stát převzal záruky (kontrola souladu s právními předpisy, věcné a formální správnosti, posouzení účelnosti a hospodárnosti)

Nejvyšší kontrolní úřad (3) prokazování: služební průkaz a příkaz ke kontrole výkon kontroly: (kromě státních orgánů) i u právnických osob a fyzických osob

Nejvyšší kontrolní úřad (4) Výsledek kontroly základním výstupem je kontrolní protokol proti kontrolnímu protokolu lze podat námitky ve lhůtě pěti dnů ode dne se seznámením s kontrolním protokolem fyzické osobě, která zaviněně způsobila, že kontrolovaná osoba nemohla poskytnout odpovídající součinnost s kontrolním orgánem, lze uložit pokutu do výše 50 tis. Kč. Tuto pokutu lze uložit opakovaně.

Česká obchodní inspekce (1) Zákon č. 64/1986 Sb. (o České obchodní inspekci; v pl. znění) na základě tohoto zákona je Česká obchodní inspekce oprávněna kontrolovat právnické a fyzické osoby prodávající nebo dodávající výrobky a zboží na vnitřní trh, provozující tržiště nebo poskytující spotřebitelský úvěr. pracovníci České obchodní inspekce se prokazují služebními průkazy

Česká obchodní inspekce (2) Předmět kontroly: kontrola zdravotní nezávadnosti jakosti zboží podmínky skladování kontrola měřících přístrojů kontrola dohodnutých nebo stanovených podmínek kvality poskytovaných služeb kontrola správnosti označení všech výrobků kontrola deklarovaných a skutečných vlastností výrobku zda nedochází ke klamání spotřebitele zda uváděné výrobky jsou bezpečné zda osoby poskytující spotřebitelský úvěr, dodržují podmínky dané zvláštním předpisem

Česká obchodní inspekce (3) Sankce: inspektor – bloková pokuta do výše 5 tis. Kč (pokud kontrolovaná FO ochotna zaplatit; nelze se odvolat) ředitel inspektorátu – pokuta do výše 1 mil. Kč (do výše 2 mil. Kč za opakované porušení během jednoho roku) za narušování průběhu kontroly, lze uložit fyzické osobě pokutu do výše 50 tis. Kč a to i opakovaně.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (1) Zákon č. 146/2002 Sb. (Zákon o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů) zákon upravuje kontrolní povinnosti SZaPI, pravomoci a předměty kontroly pracovníci se prokazují služebními průkazy Státní zemědělské a potravinářské inspekce

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (2) Předmět činnosti: kontrola potravin, surovin k jejich výrobě zemědělských výrobků mydlářských a saponátových výrobků tabákových výrobků. (výroba, skladování, přeprava a prodej) SZPI není oprávněna ke kontrole přípravy jídel a nápojů v provozovnách společného stravování (kompetence orgánů hygienické služby nebo ČOI – oblast poctivosti prodeje)

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (3) Sankce: bloková pokuta udělená inspektorem do výše 5 tis. Kč (pokud kontrolovaný ochoten zaplatit) pokuta udělená inspektorátem do výše 1 mil. Kč (3 mil. Kč v případě opakovaného porušení během 1 roku) v mimořádných případech pokuta udělená inspektorátem do výše 10 mil. Kč pokutu lze udělit do 1 roku poté co se inspektorát o porušení povinností dověděl, nejdéle však do 2 let poté co došlo k přestupku. Pokutu nelze uložit, uplyne-li od porušení povinnosti doba delší než 3 roky.

1. Co je předmětem činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu? Výstupy -TEST 1. Co je předmětem činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu? 2. Co je předmětem kontroly České obchodní inspekce? 3. Co je předmětem kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce? Děkuji za pozornost - Bc. Pavel Lang