Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Tutoriál 3. ledna 2013.
Advertisements

Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
X EXEL.
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Patria Plus Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Passport PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Popis zadání úlohy v komínu. Po spuštění programu vybrat zjednodušené zadání.
Registr přechodných pobytů
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
EBSCO Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Anopress: nová grafika, nové možnosti Mgr. Daniela Uhrová září 2010.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Vzdělávací technologie Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.
STATIST PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Web of Science - Web of Science TM Core Collection Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
EconLit with Full Text Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Jana Holá Tvorba rešerše Jana Holá
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Databáze MS ACCESS 2010.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová
Passport PhDr. Ivana Reznerová
ProQuest Central Mgr. Alena Doláková
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Web of Science - Web of ScienceTM Core Collection
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
EconLit with Full Text Ivana Reznerová
Jana Holá Tvorba rešerše Jana Holá
Ústřední knihovna FSS MU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Web of Science – Journal Citation Reports
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová
Passport PhDr. Ivana Reznerová
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
ProQuest Central Mgr. Alena Filipová
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Passport Centrum informačních a knihovnických služeb
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
IMF eLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu i-servis@vse.cz

www.vse.cz/zdroje

www.vse.cz/zdroje spuštění, informace

Co je Albertina Průběžně aktualizovaná databáze mapuje všechny podnikatelské subjekty, kterým bylo přiděleno identifikační číslo organizace (IČ) v ČR. Ve více než 2 300 000 registračních záznamů jsou integrovány účetní uzávěrky a strukturované kontakty na statutární zástupce a manažery firem.

Albertina Informace o subjektech: jméno, adresa obor činnosti účetní dokumenty kontaktní osoby informace o dlužnících

Hledání zadání dotazu Rešeršní dotaz zadáváme pomocí horního menu „Dotaz“- „Nový dotaz“ nebo tlačítka „Nový dotaz“, kde si zvolíme, podle kterého kritéria budeme vyhledávat záznamy (IČ, název a adresa firmy, činnost, roční obrat, ... atd.). Pokud potřebujeme zadat složitější dotaz s více než jedním rešeršním kritériem, tak musíme jednotlivé výsledky dotazů spolu spojit logickými operátory AND, OR a AND NOT pomocí menu „Dotaz“ - „Modifikace“ nebo tlačítka „Modifikace“. Téma vyhledávání je informace o firmě Siemens. Formulace rešeršního dotazu začíná přes tlačítko „Nový dotaz“, kde si zvolíme „Název firmy“.

Hledání zadáme termín Poté zadáme na následné stránce do vyhledávacího (rešeršního) pole „Skupina hesel“ klíčové slovo - termín „Siemens“. Po kliknutí na „OK“ se opět zobrazí vstupní strana - nyní s výsledky k firmě Siemens.

Výsledky zobrazení výsledků historie dotazů Celkový počet nalezených záznamů. Výsledky dotazu zobrazíme pomocí menu „Výsledky“ buď ve formě stručného číslovaného seznamu, nebo kompletního záznamu z databáze (stejného docílíme i pomocí ikon „Seznam“ a „Výsledky“). historie dotazů

Práce s výsledky volíme kritéria výstupů označení záznamů k exportu Soupis výsledků dotazu. Potom, co jsme si výsledky zobrazili, si můžeme označit záznamy vhodné k exportu z databáze - menu „Služby“. V menu „Export“ navolíme kritéria výstupů z databáze včetně typu počítačového souboru s vyhledanými záznamy a místa jeho uložení. Zpět do vyhledávacího rozhraní se vracíme pomocí menu „Konec“.

Výsledky - plný záznam Plný záznam firmy Siemens, s.r.o.  

Výsledky – export záznamů Export označených záznamů z výsledků rešerše ve formátu PDF.

Výsledky – další možnosti Další možnosti práce s počítačovými soubory s exportovanými daty z databáze Albertina (generování tabulek a grafů do sestav) umožňuje nadstavbový program Report. Počítačové soubory musí být definovány při exportu jako formát DBF.

Export záznamů pro Report Export označených záznamů z výsledků rešerše ve formátu DBF. Vybereme soubor a zadáme OK.  

Report Program Report je určen k analýze četnosti vybraných údajů z databáze Albertina. Poskytuje grafické a tabulkové znázornění frekvence výskytů hodnot ve vybraném souboru firem, přičemž dovoluje pracovat se dvěma údaji současně. Odhalení charakteristik vybraného segmentu firem

Report Umožní např. zjistit, jaká je struktura portfolia vlastních zákazníků z hlediska regionálního, právní formy, kategorie ročního obratu nebo počtu zaměstnanců. Následně tato analýza může sloužit jako kritérium pro výběr potenciálních nových zákazníků v databázi Albertina.

Report – export dat z Albertiny Z rozhraní databáze Albertina lze data exportovat kliknutím na ikonu „Report“ nebo pomocí horního menu „Transport“- „ Report“ ihned po jejich vyhledání. Zobrazí se formulář „Parametry pro Report“, po jeho vyplnění se spustí program Report.

Report – hledání - 1 soubor dat Exportované záznamy z  rešerše v databázi Albertina ve formátu DBF. V programu Report můžeme použít i již dříve uložená data z databáze Albertina. Na záložce „Dostupné exporty“ si vybereme relevantní export s našimi daty a klikneme na Vybrat.

Report – hledání - 2 Sestava grafů Požadovaný soubor načteme kliknutím na první ikonu vlevo nahoře s obrázkem složky nebo na záložce Sestava grafů klikneme na tlačítko vedle pole Jméno vstupního souboru. Zobrazí se rámeček, v poli Zdroj vstupní databáze označíme volbu Albertina ČR. Potom vedle pole Jméno vstupního souboru kliknutím na tlačítko vybereme a označíme soubor, se kterým chceme pracovat, a volbu potvrdíme OK.

Hodnoty primární položky Report – výsledky - 1 Definice grafu Hodnoty primární položky Primární položka Sekundární položka Aktiva celkem – definice grafu a graf Po výběru z menu Dostupné exporty klikneme na záložku Definice grafu a zadáme parametry požadovaného grafu. Základní parametr je výběr položky, která bude analyzována v poli Primární položka. Pro vybranou položku se automaticky zobrazí graf v pravé časti obrazovky. Kliknutím na záložku Tabulka hodnot primární položky zobrazíte hodnoty - viz další snímek č. 20. Poté lze definovat i druhou položku grafu, která se zobrazí v jednotlivých sloupcích primární položky po označení volby v poli Použij sekundární položku. V menu Typ grafu zvolíme typ grafu. Graf má na ose x položky číselníků vyjádřené kódem, na ose y se nachází četnost. Vysvětlivky k významu kódů položek se zobrazují ve spodní části grafu – myší najedeme na požadovaný sloupec a zobrazí se počet výskytů, kód položky a textový význam položky. V záložkách nad grafem se zobrazují tabulky s četnostmi jednotlivých položek (např. Tabulka hodnot primární položky). Graf lze uložit do tzv. sestavy pomocí tlačítka Přidej do sestavy – uložené grafy jsou k dispozici do vypnutí programu Report. Přehled grafů je nahoře v záložce Sestava grafů, kde lze jednotlivé grafy např. smazat nebo uložit do počítačového souboru ve formátu XLS nebo PDF. Typ grafu

Hodnoty primární položky Report – výsledky - 2 Hodnoty primární položky Tabulka hodnot primární položky – viz graf „Aktiva celkem“ na předchozím snímku č. 19.

Report – výsledky - 3 Graf Kategorie počtu pracovníků - kliknutím na záložku Tabulka hodnot primární položky zobrazíte hodnoty - viz další snímek č. 22.

Report – výsledky - 4 Tabulka hodnot primární položky – viz graf „Kategorie počtu pracovníků“ na předchozím snímku č. 21.

Report – výsledky - 5 Graf Kategorie ročního obratu - kliknutím na záložku Tabulka hodnot primární položky zobrazíte hodnoty - viz další snímek č. 24.

Report – výsledky - 6 Tabulka hodnot primární položky – viz graf „Kategorie ročního obratu“ na předchozím snímku č. 23.

Přístup do databáze: www. vse Přístup do databáze: www.vse.cz/zdroje Konzultace a poradenství: Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE i-servis@vse.cz