Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výroba piva SŠZePř Rožnov p. R PaedDr.Lenka Těžká Modernizace výuky odborných předmětů CZ.1.07/1.1.08/
Advertisements

Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Výroba piva Nikola Pohrancová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
„Kde se pivo vaří, tam se dobře daří.“
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_10_GAS_549_Sob
HISTORIE VÝROBY PIVA nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
Tradiční biotechnologie
Lucie Plincnerová 2009/2010 KBI/ APBI
Přirozené a umělé ekosystémy.
Jméno autora: Ing. Jana Lipánová Datum vytvoření:
P I V O 203, Ing.Miroslava Prchalová, Potraviny a výživa 3.ročník,
Nápoje Podle účelu rozeznáváme :
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výroba piva Výroba piva Mgr. Ivana Blažíčková
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: červen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
třída: Vřeckovýtrusé houby - vřeckaté
BIOTECHNOLOGIE KVASNÝ ETHANOL.
32.1 Enzymy Enzymy Eduard Buchner
„EU peníze středním školám“
VY_32_INOVACE_10_GAS_541_Sob
Druhy piva, skladování piva
VY_32_INOVACE_10_GAS_550_Sob
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Suroviny Ročník: I. –
Výroba piva nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
Výroba piva.
Inovace profesní přípravy budoucích učitelů chemie CZ.1.07/2.2.00/ I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Tento projekt je spolufinancován.
VÝROBA PIVA Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu piva Ročník / obor studia:2. a.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_543 Spotřeba potravin a výroba mouky - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Kvasinky Obr. 1: Kvasinka pivní vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Produkce obilovin Obiloviny výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace ve všech světadílech a mají mezi ostatními zemědělskými produkty výsadní.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Sladařství  Cílem je řízeným procesem máčení, klíčení a hvozdění vyrobit z ječmene slad bohatý na enzymy, které jsou důležité pro výrobu sladiny a aromatické.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
* Dohotovování pokrmu u stolu hosta pomocí hořícího alkoholu.
ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku a slouží k výkladu nového učiva. Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název.
Alkoholické nápoje – Pivo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
OBILOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: obiloviny, charakteristika, složení, pšenice, žito, ječmen,
CHEMIE - Disacharidy Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
VY_32_INOVACE_475 Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
HISTORIE VÝROBY PIVA nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
TÉMA: Rostliny okrasné a užitkové
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Pole - obilniny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
VYBRANÉ CHEMICKÉ VÝROBY II.
VÝROBA PIVA LILI LUU.
Pivo a jeho výroba.
Výroba piva Sophie Dittlová III.B.
KVAŠENÍ VY_32_INOVACE_08_26
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Vliv podmínek rmutování na výtěžek extraktu při výrobě piva
třída: Vřeckovýtrusé houby - vřeckaté
Transkript prezentace:

Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím vytvořit předpoklady pro alkoholové kvašení

Výroba sladu Čištění a třídění ječmene Máčení v náduvnicích Klíčení na humnech Sušení nebo pražení na hvozdech Odkličování a drcení

Druhy sladů Plzeňský slad – suší se při teplotě 80 až 90°C používá se k výrobě světlých piv Bavorský slad – praží se teplotě kolem 105°C používá se k výrobě tmavých piv

Citace SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996, ISBN 80-7168-333-7.