Mimoškolní aktivity dětí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální akademie FAČR Michal Prokeš Vedoucí úseku talentované mládeže FAČR Clarion Congress Hotel Ostrava.
Advertisements

2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Plzeň Olympijská 5. – Olympijský park Plzeň LOH Rio 2016.
MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA „ŠKOLIČKA, DO KTERÉ SE VŠICHNI TĚŠÍME“
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Víceúčelové sportovní centrum Na Chobotě Aktualizace studie proveditelnosti
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Chcete se něco dozvědět o naší škole? Potom …VstupteVstupte.
Projekt Děti na startu. CO JSOU DĚTI NA STARTU  Celonárodní projekt všeobecné sportovní přípravy dětí předškolního a mladšího školního.
Didaktika TV jako součást kinantropologie Kinantropologie = vědní obor, jehož předmětem zkoumání je lidská pohybová činnost ve všech souvislostech. Má.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
K ONSTRUKTIVISMUS Zora Syslová. T RANSMISE VERSUS KONSTRUKCE Transmisivní pedagogika klade důraz na fakta a jejich zapamatování. Konstruktivistická pedagogika.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Jaro na statku FARMÁŘ A JEHO PRÁCE. Čtyři roční období.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Pedagogické disciplíny II. Část Aplikované. Rozdělení aplikovaných pedagogických disciplín  Školské  Mimoškolské  Na hranici školských a mimoškolských.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
Zdravá škola Křižánky Dotace Kraje Vysočina – MA 21, Zdraví 21
Dětský domov a Základní škola Liptál
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Ing. Kateřina Lichtenberková
Podpora v nezaměstnanosti
Fyziatricko – rehabilitační oddělení Nemocnice Břeclav, p.o.
Odborná praxe v Německu
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Téma 11: Finanční plánování
Snídaně – oběd - večeře ZdravÍ, bezpečí.
Občanské soudní řízení I.
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Základní informace o poskytovateli
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
PB071 – Programování v jazyce C
BASKETBAL DÍVKY
Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity
Český ráj poznávání přírodního bohatství země
Jak nám roste krokus vnímání.
Tělesná výchova na ZŠ praktické
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
VY_32_INOVACE_Fi_III_32 Název Kulturní krajina Název projektu: OP VK
MAŠINKY - bludiště Prostorová orientace.
Pedagogika školního sportu
5. Metody práce s dětmi Klasifikace metod Efektivita učení
SPORTU A SPORTOVNÍCH HER
TRÉNINK MLÁDEŽE PLAVÁNÍ Mgr. Ivana Felgrová (UK FTVS)
Podpora rozvoje venkova v ČR
PhDr. Eva Ferrarová Ph. D. Mgr. Lenka Ebringerová
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Sklizeň cukrové řepy Podzimní práce na poli.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2018/2019
Noc ve škole – Zúčastněte se.
Občanské soudní řízení I.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Občanské soudní řízení I.
Informace pro vycházející žáky a jejich rodiče
Vztah k životnímu prostředí
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Mimoškolní aktivity dětí sportovní možnosti v Tuchlovicích

Současná situace Jaký ze sportů mohou děti v Tuchlovicích poznat, vyzkoušet a dále provozovat? Fotbal Volejbal Zumba Tenis Plavání – pouze pro malé děti, spíše předškolního věku Dětskou základnu má v současné době fotbalový a volejbalový klub, které děti připravují již na daný sport. Bylo by dobré dát dětem šanci seznámit se i s jinými sporty, aby se pak mohly snadněji rozhodovat o specializaci.

Vize sportovního oddílu v Tuchlovicích 1. Využívat vybudovaná sportoviště i pro sportovní výchovu dětí ve věku od 6 do 12 let. 2. Vychovávat děti k všeobecnému sportování bez nátlaku na výsledky, ale hlavně pro zábavu. 3. Dát dětem sportovní základy, naučit je základní techniky. 4. Pomoci při rozhodování o sportovní specializaci.

Jak rozšířit nabídku sportovního vyžití pro děti? Využijme spolupráci se zavedeným úspěšným sportovním klubem! Kladenský klub SKK Kladno se zaměřuje na všeobecnou přípravu dětí. Soustředí se na rozvoj pohybových schopností a dovedností dětí tak, aby byl postupný, s ohledem na dozrávání tělesného aparátu, bez jednostranného přetěžování a násilných cvičení. Seznamují děti s atletikou, gymnastikou, softbalem, basketbalem, judem atd., to vše pod dohledem licencovaných trenérů. Děti během celého roku vyzkouší širokou škálu sportů, naučí se základy a později se mohou snáze rozhodnout, kterému ze sportů se chtějí více věnovat. http://www.skk-kladno.cz/clanky/o-nas.html

Nabídka SKK Kladno pro tuchlovické děti? Vytvoření samostatného oddílu SKK Kladno – oddíl Tuchlovice pro děti ve věku 6 – 12 let. 1 x týdně - 60 min. Atletika, softbal září, říjen, květen, červen Gymnastika, basketbal, florbal listopad až duben Další sporty na ukázku nebo pro zpestření září - červen Yoga, ropeskipping (skákání přes švihadlo), rytmická gymnastika, parkour, badminton Volitené 1 x za 2 týdny – 120 minut Plavání – základní plavecká výuka září až červen Členský poplatek na pololetí - bez plavání 2000 Kč, včetně plavání 3 000 Kč. Ceny by bylo možné ponížit v případě výhodnějších cen za pronájem sportovišť.

Vhodné podmínky pro fungování oddílu Tuchlovice pod SKK? Využití venkovního sportoviště a tělocvičny v ZŠ jeden den v týdnu v době mezi 14:00 a 16:00 a 1 x za 14 dní dvě hodiny v bazénu, pokud možno za zvýhodněných finančních podmínek. Podpořit tento vznik tohoto oddílu a propagovat jej v místním občasníku „Tuchlovických novinách“, na webu obce a ZŠ, v ZŠ při komunikaci s rodiči. Postupně dovybavit tělocvičnu pomůckami pro kvalitní gymnastickou průpravu. Atletické a jiné herní pomůcky si zástupce SKK Kladno bude dovážet vlastní.

Závěr Děkujeme. Pomozte nám podpořit děti a jejich rodiče, aby našli co nejsnazší cestu ke sportu. Děkujeme. Petra Herdová, Mgr. Irena Lažanová a za SKK Kladno Šárka Pinďáková