Láska.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KAMARÁDSTVÍ, PŘÁTELSTVÍ, LÁSKA 6. ROČNÍK
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Všem lidem na celém světě přeji…
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Téma: Kytice - K. J. Erben VY_32_INOVACE_586.
1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Vnímání historického času
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Simona Lehrausová Datum/období: Podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
Sexuální dospívání. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.03_Manzelstvi Datum:
Manželství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Manželství.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_09_Manželství Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Kamarádství, přátelství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_12_LITERATURA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Poruchy příjmu potravy. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Rodičovství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Rodičovství.
Změny v životě člověka – puberta, dospívání
Režim dne. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Režim.
České národní obrození (ČNO). ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – České.
Tomáš Garrigue Masaryk. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Tomáš Garrigue.
Proč se střídá den a noc.
Sluneční soustava. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Sluneční soustava NÁZEV MATERIÁLU VY_32_INOVACE_7B_Př5_02_Sluneční.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Pokus o sjednocení Itálie. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Pokus o.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
České země ve 2. polovině 18. století
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_11_Sebepoznávání a sebepojetí Číslo projektu:
Lidské tělo - svaly. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Lidské tělo – svaly.
Konec absolutismu ve Francii. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Konec.
Podnebné pásy - polární pás. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Podnebné.
Tělesné a duševní změny u dospívajícího. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura,
Podnebné pásy – subtropický pás. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Podnebné.
Otužování.
Lidské tělo - kostra.
Vztahy a pravidla soužití – vrstevnická skupina
Třídění přírodnin.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Křížovka – opakování, manželství
Dýchací soustava.
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Lidské tělo - kůže.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Ludvík Napoleon a druhé císařství
Vztahy a pravidla soužití - obec
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Vídeňský kongres.
Přizpůsobivost živočichů
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Císařství Napoleona I..
Mezinárodní spolupráce
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Jak lidé využívají přírodu
Domov, obec, stát, světadíl
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
ZAMYŠLENÍ - DISKUSE Člověk žije ve společnosti druhých lidí. V životě se můžeme dostat do situace, kdy na umění domluvit se a spolupracovat bude závislé.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Evropa – obyvatelstvo AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Lidé na Zemi AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Transkript prezentace:

Láska

ZŠ Bor, Školní 440, 348 02, příspěvková organizace ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, 348 02, příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Láska NÁZEV MATERIÁLU VY_32_INOVACE_7C_Vz8_02_ Láska ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3534 PŘEDMĚT Výchova ke zdraví ROČNÍK 8. KLÍČOVÁ SLOVA Láska mateřská, láska mezi mužem a ženou, láska k přírodě. DATUM 23.9.2013

Anotace Tato prezentace je určena pro žáky 8. tříd základní školy, pro vzdělávací obor Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví. Žáci se seznámí s pojmem láska.

Láska Provází nás celý život, stojí už při počátku našeho zrození a v různých podobách nás obohacuje stále. Od nepaměti byla inspirací pro výtvarné umělce, básníky, dramatiky.

Citát Láska, to je štěstí, které si dáváme navzájem. G.Sandová (spisovatelka)

Zkus pojmenovat zobrazené druhy lásky

Odpověď Láska mezi mužem a ženou Láska mateřská Láska k přírodě

Příběh podle povídky O Henryho – upraveno a zkráceno podle učebnice Blížil se Štědrý den a Della se velmi trápila, že nemá peníze na dárek pro svého milovaného muže.Della s Jimem byli chudí, vlastnili jen dvě věci, jimiž se mohli pyšnit. Jednak zlaté kapesní hodinky, které se v Jimově rodině dědily z otce na syna, jednak Delliny vlasy dlouhé až po kolena. Na Štědrý den se mladá žena rozhodla, že své krásné vlasy prodá vlásenkářce.Získala tak dost peněz a koupila Jimovi krásný platinový řetízek k hodinkám.Spěchala domů, aby si stačila upravit kratičký účes.Tak moc se mu chtěla líbit! Otevřely se dveře, vešel Jim.Nechápavě se na svou ženu díval. Podal jí svůj dárek.Koupil Delle soupravu hřebenů z pravé želvoviny.Leskly se vsazenými polodrahokamy.Na stejné hřebeny se jeho žena už dávno chodila dívat k výkladní skříni ve městě.Jim si také rozbalil svůj dárek. Vyňal z pouzdra drahý řetízek.Ale jak moc se hodí k jeho zlatým hodinkám, ukázat nemohl. Učebnice strana 103

Otázky k předcházejícímu textu 1. Proč nemohl Jim své hodinky ukázat? 2. Jak příběh chápeš? 3. Pokus se dovyprávět vlastními slovy.

Dokážeš k sobě správně přiřadit tyto slavné literární a historické dvojice? Zadání: A)Romeo a Kleopatra B)Přemysl a Penelopé C)Caesar a Jitka D)Orfeus a Libuše E)Břetislav a Euridyka F)Odysseus a Julie Řešení: A)Romeo a Julie B)Přemysl a Libuše C)Caesar a Kleopatra D)Orfeus a Euridyka E)Břetislav a Jitka F)Odyseua a Penelopé

Obrázek číslo 4

Přečti si úryvek z pohádky Přečti si úryvek z pohádky.Jak král poznal, která ze dvou žen je matkou dítěte? Jeden král stál před úkolem téměř neřešitelným.Dvě matky ho žádaly, aby rozsoudil jejich spor. Přely se o dítě. „Je to mé dítě patří mě!“ „Ne, králi, to dítě je moje, já jsem jeho matka!“ „Ne, ne, králi, ta žena lže!“ A tak stále dokola. Král byl, ale moudrý a jedno řešení našel. „Dobře tedy. Skutečnou matku těžko určím. Zbývá mi jediná možnost. Věřím, že se mnou budete obě souhlasit. Dítě dám rozpůlit a každá z vás dostane polovinu.“ První žena se poklonila a pravila: „Spravedlivě jsi rozhodl pane.“ Ale druhá žena klekla na kolena a plačíc prosila: „Králi nejvroucněji tě prosím, neubližuj dítěti. Vzdávám se své poloviny . Ať si ta žena dítě ponechá.“ Král snadno poznal, která žena je skutečnou matkou, a podvodnici přísně potrestal. Učebnice strana 105

Zdroje k textu Učebnice - JANOŠKOVÁ, Dagmar; ONDRÁČKOVÁ, Monika; ČECILOVÁ, Anna. Občanská výchova 6 s blokem Rodinná výchova pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň: Fraus, 2003, ISBN 978-80-7238-886-8. Ukázka příběhu ze strany 103 - JANOŠKOVÁ, Dagmar; ONDRÁČKOVÁ, Monika; ČECILOVÁ, Anna. Občanská výchova 6 s blokem Rodinná výchova pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň: Fraus, 2003, ISBN 978-80-7238-886-8 Ukázka staré pohádky ze strany 105 JANOŠKOVÁ, Dagmar; ONDRÁČKOVÁ, Monika; ČECILOVÁ, Anna. Občanská výchova 6 s blokem Rodinná výchova pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň: Fraus, 2003, ISBN 978-80-7238-886-8

Zdroje k obrázkům Obr.č. 1 NEUVEDEN, Neuveden. krasna.nova.cz [online]. [cit. 23.9.2013]. Dostupný na WWW: http://krasna.nova.cz/clanek/hogreta/pratelstvi-mezi-muzem-a-zenou-existuje.html Obr. Č. 2 NEUVEDEN, Neuveden. plenkyvpraci.cz [online]. [cit. 23.9.2013]. Dostupný na WWW: http://www.plenkyvpraci.cz/rozhovory/talent-je-schopnost-nevnimat-tu-silenou-drinu-jako-praci Obr.č.3 NEUVEDEN, Neuveden. ctenicko1.blogspot.com [online]. [cit. 23.9.2013]. Dostupný na WWW: http://ctenicko1.blogspot.cz/2012/05/kdyz-priroda-kvete.html Obr.č.4 NEUVEDEN, Neuveden. blogisekzuka.blog.cz [online]. [cit. 18.9.2013]. Dostupný na WWW: http://blogisekzuka.blog.cz/1309/laska Obr.č.5 NEUVEDEN, Neuveden. kultura.idnes.cz [online]. [cit. 23.9.2013]. Dostupný na WWW: http://kultura.idnes.cz/foto.aspx?foto1=JB317f6a_CPP1999_fotoroku_Sibik_str54_A42.jpg&id=A20100304_jaz_763