Informace z CENIA Jiří Valta 22.11.2016 - ČIŽP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Lenka Jandová Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Advertisements

Novely právních předpisů legislativy ochrany ovzduší
Návrh zákona o integrovaném registru znečišťování a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí Ing. Bc. Jan Maršák,
Integrovaný registr znečišťování Ohlašovací povinnosti za rok 2008 Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního.
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Elektronizace současné podoby ELPNO s využitím QR kódů
Informace z CENIA J. Valta
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Souhrnná provozní evidence Pavel Machálek ČHMÚ odd
Registr zařízení a evidence rozhodnutí v ISOH IX
Prezentace pro konferenci ODPADY 2009 Nové právní předpisy v oblasti nakládání s odpady Rut Bízková náměstkyně ministra životního prostředí.
Souhrnná provozní evidence a poplatková agenda
Programy EVI 9 a ESPI 9 Přehled novinek, co připravujeme IX
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Integrovaný registr znečišťování životního prostředí (IRZ) a Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností (ISPOP) Lenka Jandová CENIA, česká informační.
Integrovaný registr znečišťování Změny právních předpisů
Nová struktura souhrnné provozní evidence, formuláře pro sběr dat za rok 2008 a technické prostředky Ing. Pavel Machálek ČHMÚ
Registrace podle EMAS III
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Aplikace IntForm 2007 Eduard Hlavatý Oddělení IPPC Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10, Ústředna: Fax:
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Elektronická publikace
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Systém kontrolní činnosti SEI
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Správa místních poplatků
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Informace o vyhlášce č. 460/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpečnostního listu k nebezpečné chemické.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Setkání starostů obcí Datové úložiště Kamil Augustýn Bc. Jiří Dospíšil.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Schválením žádosti projekt nekončí
© STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
náměstek Ministerstva životního prostředí
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Novela zákona o místních poplatcích
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
Metodický dokument ke zprávám o plnění závazných podmínek provozu Ing
Systém správy dokumentů
Tomáš Fliegl Odbor vysokých škol
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Transkript prezentace:

Informace z CENIA Jiří Valta 22.11.2016 - ČIŽP

ISPOP pro rok 2017 Zrušena povinnost autorizace hlášení !! > ohlašovatelé již nemusí při podání mimo datovou schránku provést autorizaci – vytisknout, orazítkovat, podepsat a poštou odeslat potvrzující email. Datové standardy a formuláře jsou připraveny Podpora ohlašovatelů stejná jako v roce 2016, tj. primárně stránky ISPOP (www.ispop.cz) > manuály, video-návody, často kladené dotazy, EnviHELP (www.envihelp.cz), telefonní podpora (po a st 9:00 – 15:00) Semináře (ohlašovatelé, ověřovatelé) – listopad - leden

IS ELPNO – e- přeprava NO Smlouva uzavřena, dodavatel INISOFT, s.r.o. Předpoklad úplného uvedení do provozu cca 09/2017 Dočasné řešení zveřejněno na dotaz ČAOH je dostupné na: http://www.caoh.cz/odborne-clanky-a-aktuality/jak-ohlasovat-prepravu-no-v-roce-odpoved-mzp.html Ohlašovací povinnost přepravy nebezpečných odpadů na základě čl. II bodu 7 zákona č. 225/2015, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, lze aktuálně splnit dosavadním způsobem, tzn. v papírové podobě. Ode dne 1. ledna 2017 se přeprava nebezpečných odpadů bude ohlašovat dle § 40 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, ve znění pozdějších předpisů, tedy elektronicky prostřednictvím příslušného modulu ISPOP. V současné době probíhá příprava elektronického systému ohlašování přepravy nebezpečných odpadů. Ustanovení § 40 odst. 8 výše zmíněného zákona o odpadech stanovuje režim přerušení elektronického systému ohlašování. Tento režim lze povinnými osobami využít, i kdyby došlo k situaci, že elektronický systém nebude 1. ledna 2017 připraven k provozu. Pro povinné osoby tedy existuje zcela legitimní způsob, jak kontinuálně plnit své zákonné povinnosti při ohlašování přepravy nebezpečných odpadů."

IS ELPNO – e- přeprava NO Zákon č. 185/2001 Sb., §40 odst. 8 V případě přerušení provozu integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí je možné přepravu nebezpečných odpadů uskutečnit, pokud odesílatel vyplní ohlašovací list, jeden potvrzený si ponechá jako doklad o předání nebezpečného odpadu a druhý přiloží k zásilce a po dokončení přepravy si jej ponechá příjemce. Po obnovení provozu integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí je příjemce do 3 pracovních dnů povinen doplnit údaje o přepravě nebezpečných odpadů v rozsahu ohlašovacího listu do integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí. CENIA má v současné době požádáno o oficiální stanovisko na Oodp MŽP

Registr zařízení a spisů OH Dostupný na: https://isoh.mzp.cz/RegistrZarizeni/Main/Mapa Obsahuje IČZ, historii provozovatelů, povolené odpady, katalogizace zařízení

V přípravě Veřejný přístup do dat ISOH > VISOH (veřejný ISOH) V provozu od 1.1.2017 Agregace dat na ORP a vyšší celky (stejně jako u stávajícího groupisoh) Předpřipravené výstupy (skupiny odpadů) komunální odpady, apod. ALLISOH (přístup pro pracovníky státní správy) bude až na drobné kosmetické detaily nezměněn.

ETCWMGE (European Topic Center on Waste and Materials in a Green Economy) Publikováno 22 Country Papers on Municipal Waste Management http://wmge.eionet.europa.eu/Muncipal Shrnutí: Municipal waste management across European countries http://www.eea.europa.eu/themes/waste/municipal-waste/municipal-waste-management-across-european-countries zdroj: EEA ETCWMGE: http://wmge.eionet.europa.eu/

CENIA, česká informační agentura životního prostředí Děkuji za pozornost Jiří Valta CENIA, česká informační agentura životního prostředí Vršovická 1442/65 100 10 Praha 10 tel. 724 503 898 jiri.valta@cenia.cz