Association of Knowledge transfer organizations and Professionals

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Advertisements

1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Celostátní síť pro venkov
OMC Pracovní expertní skupina
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
STANOVISKO SKAV, o. s. K PROFESNÍMU STANDARDU KVALITY UČITELE
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Association of Knowledge transfer organizations and Professionals Asociace institucí a odborníků transferu znalostí, o.s. www.aktopcr.cz Založeno 16.6.2010 Asociace AKTOP je občanské sdružení, v němž se dobrovolně sdružují právnické a fyzické osoby činné a zainteresované ve vyhledávání, ochraně a komercializaci nových výzkumných poznatků, transferu znalostí, ve využití nových poznatků pro inovační podnikání a v profesích, které s takovými činnostmi souvisejí. Zakládajícími členy AKTOP jsou přední české univerzity, firmy, asociace a fyzické osoby, které mají zájem na zlepšování konkurenceschopnosti národní i evropské ekonomiky a na využití inovačního potenciálu nových výzkumných poznatků. Asociace AKTOP je otevřená a nabízí členství dalším členům, právnickým a fyzickým osobám, které mají obdobné odborné aktivity a cítí potřebu vzájemně sdílet své zkušenosti a nástroje pro zkvalitňování poskytovaných služeb. Asociace AKTOP je zástupcem ČR v evropské organizaci Proton Europ. Asociace AKTOP považuje za své hlavní cíle zprostředkování spolupráce členů s obdobnými zahraničními asociacemi a společnostmi, které se angažují v oblasti transferu znalostí a v jejich komercializaci, poskytování expertních stanovisek státním orgánům i veřejnosti, propagaci a kultivaci uvedeného oboru a podporu profesního růstu členů asociace.

Hlavní role AKTOP v projektu Příprava projektu Gesce za metodiku výuky fyziky Příprava a organizace besed významných vědců se žáky Garant besed: Mgr. Richard Sporka sporka@clavisageny.com

Besedy se žáky Realizace podle přání a možností školy: Na závěr vzdělávacího bloku Nezávisle na vzdělávacím bloku projektu – tj.. Možnost besed již v květnu/červnu 2012 Počet besed: 50 (tj. cca 1 - 2x na jedné škole) Účast : Nejenom žáci zapojení do projektu

Příprava besed Každá beseda bude předen konzultována s vedením školy Typ besedujících: Vědci mající vztah k F, CH a Př Významní vědci mající vztah k místu školy Průměr 60 žáků na besedu Vhodné prostory Aula Zasedací místnost na radnici Tělocvična …

Dotazník Název školy – 2x Beseda v rámci projektu Samostatně zařazená beseda Gymnázium XZ 2x - ZŠ XZ 1x 1X – nejlépe červen 2012 ZŠ MN 2 x nejlépe červen 2012 květen 2013 Gymnázium XA 2 x