Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Advertisements

KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Fyzikou a chemií k technice
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výuka Informačních technologií na DFJP
Fakulta zdravotnických studií
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Katedra počítačů ČVUT FEL
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
CERN a Česká republika. Spolupráce českých fyziků s CERN se datuje od počátku 60. let 20. století, tehdy převážně na úrovni individuálních kontaktů.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Fakulta informatiky MU Brno
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Fakulta zdravotnických studií
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Architektura a život ČVUT & FAKULTA ARCHITEKTURY
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
EURATOM: základ evropské spolupráce
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
Silnoproudá elektrotechnika
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT nabízí v rámci oboru Fyzikální inženýrství, je určeno pro denní bakalářské a navazující magisterské studium. Zaměření je koncipováno tak, aby se jeho absolvent: Dokázal hladce zapojit do mezinárodního výzkumu termojaderné fúze, Mohl se aktivně zúčastnit rozhodovacích procesů a bezpečnostních posouzení v souvislosti s využíváním termojaderné fúze. Absolventi zaměření budou vybaveni širokými matematicko-fyzikálními vědomostmi, které budou schopni aplikovat při řešení technických, technologických, výzkumných a vědeckých problémů spojených s problematikou termojaderné fúze na národní i mezinárodní úrovni. Naši studenti budou mít řadu možností prohlubovat své praktické dovednosti jak na počítačích, tak v laboratořích, včetně praxe v Akademii věd ČR či v zahraničí. Pěstovat se bude tvůrčí myšlení a schopnost spolupráce. Obsah Studia Tři stěžejní součásti: teorie experimentální fyzika fúze technika fúzních zařízení Mezinárodní spolupráce V oboru termojaderné fúze vzniká pod záštitou Euratomu síť evropských univerzit, které budou spolupracovat při výuce. FJFI ČVUT mezi ně patří. Kromě toho naši studenti budou splňovat kritéria k účasti na programech Erasmus Mundus (Fusion-EP) či k účasti na chystaných programech pro postgraduální (PhD) studium. Vybrané předměty: elektrodynamika úvod do termojaderné fúze fyzika plazmatu - úvod - praktika - teorie stavba a vlastnosti materiálů atomová a molekulová fyzika tokamaky a ITER inerciální fúze technika termojaderných zařízení modelování plazmatu diagnostika plazmatu odborné semináře, exkurze atd. Společný evropský experiment JET – schéma systému dálkové údržby Kde se dozvědět více Více o novém zaměření naleznete na našich webových stránkách http://fttf.fjfi.cvut.cz Kontakt: Ing. Vojtěch Svoboda, CSc. Katedra fyziky FJFI ČVUT Břehová 7 , 115 19 Praha 1 Tel: 224 358 296, e-mail: svoboda@br.fjfi.cvut.cz S ohledem na rozšiřování spolupráce se zahraničními univerzitami uvažuje FJFI ČVUT o výuce pokročilých předmětů v angličtině. Uplatnění absolventů Evropská Unie je hnacím motorem fúzního výzkumu, a Česká republika má jako její člen otevřené dveře do všech společných fúzních projektů. Na těch je možné pracovat buď přímo, nebo z domova. V naší zemi bude schopné odborníky potřebovat kterýkoli ze členů Asociace Euratom-IPP.CR. Vzhledem k povaze zaměření budou absolventi vybaveni tak, že obstojí i v obecných výzkumných a technicko-organizačních rolích, a to jak ve státem garantovaných programech, tak v moderním průmyslu.