NEZAMĚSTNANOST Úřad práce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Sekce pro zaměstnanost Ministerstvo práce a sociálních věcí 1.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_62_INOVACE_01B_11_Nezaměstnanost TEMA:Finanční gramotnost.
Program podpory zaměstnanosti v Ústeckém kraji (Podpora) reg. č. CZ.1.04/2.1.01/E Ing. Radka Fantová projektová manažerka Mobil:
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Ing. Veronika Dostálková MBA TRH PRÁCE Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
Nezaměstnanost. Míra nezaměstnanosti patří mezi základní makroekonomické ukazatele a vypovídá o celkovém dění v dané ekonomice. Míra nezaměstnanosti patří.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 Anotace.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
1 Koordinace dávek v nezaměstnanosti. Nezaměstnanost jako sociální událost Podle MOP je nezaměstnaná osoba, která se nachází v situaci, kdy práci hledá.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ÚŘAD PRÁCE ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Informační a poradenské centrum ZČU
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
NEZAMĚSTNANOST Mgr. Michal Oblouk.
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Podpora v nezaměstnanosti
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Malé a střední podnikání
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Základní makroekonomické ukazatele
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.
REZERVY ČESKÉHO TRHU PRÁCE A JEHO BUDOUCNOST
Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti.
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
NEZAMĚSTNANOST.
Hrubá a čistá mzda, pojištění, daně 1 – Hrubá a čistá mzda
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
2. ČNB a její role v platebním styku.
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Katedra veřejné ekonomie
Hospodářská a sociální soudržnost EU
RISKUJ 2 EKONOMIKA. RISKUJ 2 EKONOMIKA INFLACE NEZAMĚSTNANOST HDP
Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Globální problémy současného světa 3 – Populační vývoj, negramotnost
Obsah veřejných rozpočtů III
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Průběžné výsledky řešení projektu týmem VŠE v Praze
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Statistické údaje Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Výstupy z projektu PROGRESS
PRACOVNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M.
VY_32_INOVACE_01B_Velká hospodářská krize – příčiny, důsledky
SPRÁVNÍ PRÁVO.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

NEZAMĚSTNANOST Úřad práce

Nezaměstnanost Nezaměstnaný je takový člověk, který je schopný a ochotný pracovat, ale nemůže najít placené místo. Osoba která: starší 15 let aktivně hledá práci Problematikou nezaměstnanosti se zabývají ekonomiky na celém světě

Nezaměstnanost = stav v národním hospodářství, kde část pracovníků dobrovolně nechce pracovat nebo nenalézá uplatnění. Nezaměstnanost vzniká poruchami na trhu práce Nezaměstnaní se mohou evidovat na úřadech práce a ze státního rozpočtu mají nárok na podporu v nezaměstnanosti po určité období

Druhy nezaměstnanosti frikční = období mezi opuštěním pracovního místa a nástupem do místa nového dobrovolná = člověk je dobrovolně nezaměstnaný, není ochoten přijmout práci systémová = člověk opravdu nemůže sehnat práci ve svém oboru (příliš mnoho horníku po uzavření dolu) Sezonní = podmíněna sezonní prací (například zemědělství, správce lyžařských vleků)

Důsledky nezaměstnanosti Stát musí vyplácet větší množství finančních prostředků na podporách v nezaměstnanosti V rodinném prostředí – rodič, který přijde o zaměstnání může mít psychické problémy, sníží se sociální úroveň rodiny. To může vést k sociálně patologickým jevům jako je alkoholismus, gamblerství, zvýšená míra rozvodovosti. Nezaměstnanost má sociální dopady

Úřad práce Státní instituce. Zprostředkovává práci, informace z oblasti pracovního trhu. To vše nabízí nejen v České republice, ale i v Evropské unii. Umožňuje rekvalifikaci (získání nové kvalifikace) Zajišťuje podporu v nezaměstnanosti stanovenou zákonem. DÚ: Zjisti adresu a úřední hodiny Úřadu práce v Klášterci nad Ohří

Nezaměstnanost v Ústeckém kraji (informace z českého statistického úřadu) http://www.czso.cz/xu/redakce.nsf/i/nezamestnanost_v_usteckem_kraji_v_1_ctvrtleti_2012_