Vánoce kolem světa Veronika Lehotová 9.B 2017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vánoce v Řecku.
Advertisements

BARBORKA, JABLKO, ŠUPINA
Aneb Šťastné a Veselé Vít Jaška 6.C
Vánoční zvyky u nás a ve světě
Vánoční zvyky a tradice
Vánoce.
Vypracoval: Michal Klaus
Vietnamci Náboženství Strava.
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
Vytvořeno: Michalem Málkem
Štědrý den 24. prosince Štěpán 26. prosince Silvestr 31. prosince
Robin Drahoš Martin Fousek
Vánoce v Německu vypracoval- radek Nedbal 9.b
Vánoce v Rusku.
Oprava chybné prezentace
Ruské Vánoce.
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
Svátky a tradice v Kanadě
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Itálie - Portici. Uvítání na letišti v Neapoli Carlo Levi- Porici 2014 Milé přivítání ve škole Carlo Levi v Portici Společné foto studentů.
Vánoce ve Velké Británii.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
Vánoční zvyky v Maďarsku
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Ruské pravoslavné Vánoce. Na Rusi se objevily již po příchodu křesťanství v 10.století Několik set let trvalo než se prosadily Vítězstvím těchto svátků.
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
BE soup 1 Hovězí s rýží a kapustou 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Dýňový krém 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
Téma Svátky v roce Téma Svátky v roce Název DUM Prosinec - Vánoce Popis Zvyky, Štědrý den pranostiky Ročník třída Autor Bc. Hana Štěpková Číslo.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková polévka 25,- Kč.
Vánoce VY_32_INOVACE_16 Sada 8 Rozmanitost přírody Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
STŘEDA Polévka Hovězí s těstovinami 20,- Kč Polévka Frankfurtská 25,- Kč.
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Vánoce Zpracoval: Marcel Doman. Vánoce Vánoce se slaví na celém světě a my víme, kdo kde nosí dárky, co servírují na vánoční stůl, i jaké dodržují zvyky.
Vánoce! Christmas Noël Weihnachten Noel Natale
20. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Halloween a dušičky – proč slavíme odlišně ?
BE soup 1 Cibulačka s bramborem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Vánoce na Maltě Terynková Natálie 8.A.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_III.Vu_VÁNOČNÍ.
Vánoce na Haiti Linda Teclová 8.A.
Vánoce VY_32_INOVACE_5A_15
Autor : Pavel Pechr Třída : 6.A
Napsal: Filip Smolík Třída:6.A
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vánoce v Australii By Eliška Benhartová
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Prvouka pro 2. tř. Vánoce III/2 19.
VÁNOCE V BRAZÍLII Adéla Pertlová, 6.B.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Riskuj-Vánoce
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_12_ Vánoční zvyky
Transkript prezentace:

Vánoce kolem světa Veronika Lehotová 9.B 2017

Tradice, průběh, zvyky Proč je slavíme? Kdy se začaly slavit? Kdy je slavíme?

Slovensko (p. uč. Poláková) Jak se slaví: - Ve stejném datumu jako v ČR - 3 králové – 6.1. Průběh večeře: Podobné jako v ČR Celá rodina se sejde u jednoho stolu Po večeři se rozbalují dárky

Slovensko Typické jídlo: - Podle regionu - Kapustnica - Ryba a bramborový salát - Kandované ovoce - Ořechy - Cukroví Zvyky a tradice: - Zdobení stromečku - Krájení jablek - Rozdělení oplatek - Pod stolem košík a 12ti bramborami - Půlnoční mše- i nevěřící

Vietnam (Linda Nguyenová, 9.A) Jak se slaví: - Slaví se LUNÁRNÍ NOVÝ ROK - Začátkem jara Typické jídlo: Není, podle regionu Kandované ovoce Rýžový bochánek

Vietnam Zvyky a tradice Místo dárků dostávají peníze Místo stromečku TŘEŠŇOVÝ KVĚT Velký důraz na úklid celého bytu Nesmí mít dluhy Oslavy ve městě

Ukrajina (Zoriana Lehotová) Jak se slaví: Slaví se 6.1, 7.1., 8.1. Dárky se nedávají Na Mikuláše(6.1.) chodí sbor koledovat a sbírají peníze na kostel Průběh večeře: Celý den půst, večeře je brzo 12 jídel- každé má svůj význam(štěstí, láska, peníze..)

Ukrajina Typické jídlo: - Kuťja Hrách a fazole(stmelení rodiny) Boršč, holubci, saláty, ryba, vareniki, houby,.. Zvyky a tradice: Bochánek chleba leží celou noc na stole(smrt a znovuzrození) Každý musí sníst stroužek česneku(zdraví)

Itálie (Lukas Di Pretore) Jak se slaví: 24.12 Dárky se dávají: 24.12. na jihu Itálie 25.12. na severu Itálie Průběh večeře: Večeří se kolem 19-20 hodiny Velký důraz na účast celé rodiny

Itálie Typické jídlo: -Lasagne, těstoviny -Smažené ryby -Masové koule v rajčatové omáčce -Mořské plody, zejména škeble Zvyky a tradice: -BAB BONATALE(děda Vánoc)= Nejstarší muž u stolu se převlékne do kostýmu a nosí dětem dárky

Kuba (Yensy Limia Concepción) Jak se slaví: - Lidé jsou příliš chudí - Slaví KARNEVAL, každý rok jiné datum - Bez dárků Podobné oslavy jako v Brazílii Pro děti atrakce jako na pouti Děti slaví odpoledne, dospělí večer

Kuba Typické jídlo: Nemají 1 typické jídlo, každý jí něco jiného Fialová rýže CONGRI Vepřové maso

Děkuji za pozornost Seznam literatury: http://www.beyondsalmon.com/2006/12/potato-vareniki http://www.corlyn.blog.cz/1001/tri-kralove https://www.cz.depositphotos.com/11960828 http://www.foodblog.migrace.com/cs/recepty/00061 Vlastní výzkum